KrioRus: Η ρωσική εταιρεία κρυονικής που υπόσχεται αιώνια ζωή στους πελάτες της

kryogonikhkryogonikh



Οι 24 «κατεψυγμένοι» πελάτες βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, κρεμασμένοι ανάποδα από τους αστραγάλους τους, ώστε το κεφάλι τους να βρίσκεται στο πιο κρύο σημείο
Σε μια εποχή όπου όλοι κυνηγούν το ελιξήριο της ζωής και της νιότης, η κρυονική επιστήμη έχει βρει πρόσφορο έδαφος.
Κι αυτό, γιατί υπόσχεται πως ένας πρόσφατα αποβιώσας οργανισμός μπορεί, εφόσον ψυχθεί στην κατάλληλη θερμοκρασία, να επανέλθει αργότερα στη
ζωή, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η επιστήμη θα έχει προχωρήσει αρκετά για να επιτρέπει κάτι τέτοιο.
Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες είναι η «KrioRus», η οποία εδρεύει στη Ρωσία. Ιδρυτής της είναι ο 35χρονος Danila Medvedev, ο οποίος πιστεύει πως η χώρα του είναι στο όριο να ξεπεράσει σε πρόοδο τις ΗΠΑ στους τομείς της βιο-ιατρικής και της αντιγήρανσης.
Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι 24 «κατεψυγμένοι» πελάτες της βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, κρεμασμένοι ανάποδα από τους αστραγάλους τους, ώστε το κεφάλι τους να βρίσκεται στο πιο κρύο σημείο.
Οι υπόλοιποι 21 πελάτες δεν θέλησαν να καταψύξουν ολόκληρο το κορμί τους, αλλά έδωσαν τη συγκατάθεση τους μόνο για τον εγκέφαλό τους. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και αρκετά κατοικίδια ζώα, τα οποία δεν αποχωρίστηκαν τα αφεντικά τους ούτε σε αυτή τη μορφή.
Στην Αμερική, ο τομέας της κρυονικής αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς: Ο θρύλος του μπέιζμπολ, Ted Williams, είχε ζητήσει να καταψυχθεί το κεφάλι του μετά θάνατον ενώ την ίδια απόφαση φαίνεται πως έχουν πάρει και ο ιδρυτής του «PayPal» αλλά και ο τηλεπαρουσιαστής Larry King.
Ο ιδρυτής της KrioRus, o 35χρονος Danila Medvedev
Danila Medvedev, transhumanist, a founding member and CEO of KrioRus inside KrioRus storage facility. Russia, 2015
Σύμφωνα με τη μέθοδο της κρυονικής, μόλις επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός οργανισμού, η σορός του πρέπει να καταψυχθεί στη θερμοκρασία των -196 βαθμών Κελσίου. Tις επόμενες ώρες, το αίμα του οργανισμού πρέπει να αντικατασταθεί από cryoprotectant, δηλαδή μια χημική ουσία που προστατεύει τους ιστούς από την ψύξη.
Παρ” όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη, πως μετά από αυτή τη διαδικασία, ο εκάστοτε οργανισμός είναι δυνατό να επανέλθει στη ζωή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός Ρώσου καθηγητή: «Δεν μπορώ να δώσω με σιγουριά ποσοστό επιτυχίας για την κρυονική μέθοδο, αλλά είναι καλύτερο από το μηδέν».
Όπως τονίζει ο ιδρυτής Danila Medvedev, το όνειρο της KrioRus είναι να αναβιώσει τα νεκρά μέλη της αποστολής «Captain Scott» στην Ανταρκτική, τα οποία έχασαν τη ζωή τους το 1912. Ο ίδιος σχολίασε πως: «Το πιο πιθανό είναι η θερμοκρασία να ήταν αρκετά χαμηλή, ώστε να μπορούμε να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό τους και να τους επαναφέρουμε στη ζωή στο μέλλον».
Η KrioRus πρόκειται να μεταφερθεί σύντομα σε έναν χώρο 35.500 τετραγωνικών ποδιών, στον οποίο θα προστεθεί μελλοντικά ένα ογκολογικό κέντρο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια εγκατάσταση κρυονικής θα συστεγαστεί με ένα ιατρικό κέντρο.
Σε διεθνές επίπεδο, η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει μια κοινοπραξία στην Κίνα, ενώ υπάρχουν σχέδια για επέκταση και στην Ελβετία.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις