ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δείτε το παιδί σας να κάθεται σε στάση W, θα πρέπει να το σταματήσετε αμέσως

W-sitting-position1-470x247





Η θέση "W" είναι ίσως μιά από τις πιο κοινές μεταξύ των παιδιών, ακόμα και ορισμένων ενηλίκων. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη στάση σε αυτή τη θέση μπορεί να είναι επιβλαβής με περισσότερους από έναν τρόπους.
Σύμφωνα με την Δρ Claudia Chaloner, ειδική σε κέντρο ευεξίας και φυσικής θεραπείας, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη στάση του
σώματος και στην σταθερότητα του κορμού.
"Δεν είναι μόνο κακό για τους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους μας, αλλά καθυστερεί επίσης τους μυς να κερδίσουν την σταθερότητα του κορμού που χρειαζόμαστε, ειδικά όταν μεγαλώσουμε και κάνουμε άρση βαρών ή οποιοδήποτε είδος αθλητισμού», δήλωσε.
Πιο συγκεκριμένα, η επίμονη στάση σε αυτή τη θέση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εξάρθρωσης του ισχίου, ειδικά για εκείνους με δυσπλασία του ισχίου. Επειδή η θέση έχει επίσης τη δυνατότητα να κρατά τους μυς του ισχίου και του ποδιού κοντούς και σφιχτούς, τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν δυσκολία με την ισορροπία, ενώ στέκονται, στο τρέξιμο και στα άλματα, λόγω της αδυναμίας τους να μετατοπίσουν το βάρος τους σωστά.
Η Δρ Chaloner συνιστάται αναπροσανατολισμό των παιδιών σε εναλλακτικές θέσεις, όπως με τα πόδια απλωμένα ή σταυροπόδι, εφόσον δούμε ότι κάθονται στη θέση W.
Αν και αν μερικοί προσπεράσουν αυτή τη συμβουλή μόνο ως "ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να ανησυχούμε", ο καθένας θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη για τα μικρά παιδιά. Ακριβώς όπως το να κοιμάται ή να κάθεται σε ορισμένες θέσεις μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για το παιδί, έτσι και αυτή η θέση, έχει αρνητικές επιπτώσει όταν γίνεται επανειλημμένα από τα παιδιά, των οποίων οι οργανισμοί αναπτύσσονται ακόμα.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις