Η Δύση παραδίδει την «ετοιμοθάνατη» Τουρκία στην οργισμένη «Αρκούδα»

prison20173



Η Νέα Τάξη δεν δέχεται τις προτάσεις ειρήνευσης της Ρωσίας, καθώς το καθεστώς Άσαντ, στηριζόμενο στρατιωτικά από την Μόσχα, βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση απέναντι στους υποτακτικούς της Δύσης (Ισλαμικό Κράτος, φίλο-ισλαμική αντιπολίτευση). Γι' αυτό καιρό τώρα «τορπιλίζονται» οι προσπάθειες εξεύρεσης
πολιτικής λύσης.
Συγκεκριμένα, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψαν το ρωσικό σχέδιο απόφασης που καλούσε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Συρία, δήλωσαν διπλωμάτες.
Η Ρωσία ζητούσε συγκεκριμένα στο κείμενο να σταματήσει η Τουρκία να βάλλει με πυροβολικό εναντίον των Κούρδων ανταρτών στη βόρεια Συρία, όπως και να σταματήσει τις απειλές της για μια χερσαία επιχείρηση στο συριακό έδαφος.
Από την άλλη όμως, Η.Π.Α. και σύμμαχοι διαμηνύουν στην Άγκυρα ότι δεν θα λάβουν μέρος σε έναν πόλεμο που προκάλεσε η τουρκική κυβέρνηση.
Ναι μεν θέλουν η Τουρκία να συνεχίσει να χτυπά τις συριακές δυνάμεις (ενστάσεις υπάρχουν μόνο για τους Κούρδους), αλλά δεν δείχνουν ακόμα σίγουροι για αναμέτρηση με την Ρωσία. Ή ίσως το παίζουν απλά «Πόντιος Πιλάτος» για να κατηγορήσουν μετά, κατά τα ειωθότα, Μόσχα και Άγκυρα για την παγκόσμια σύρραξη που θα ξεσπάσει.
Το σίγουρο είναι ότι καθώς ο πόλεμος στην Συρία οδεύει προς τον έκτο του χρόνο, οι ελπίδες ειρήνευσης μοιάζουν ισχνότερες από ποτέ, όπως αναγνώρισε άλλωστε και ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Στάφαν ντε Μιστούρα.
Η Τουρκία μένει μόνη της! Ο Σουλτάνος έχει αφεθεί στην μοίρα του, ενώ αντίθετα κερδίζει έδαφος ο κουρδικός παράγοντας.
Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στην Συρία μοιάζουν με τις τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις ενός ετοιμοθάνατου θηρίου, το οποίο ωρύεται και βρυχάται αλλά στην ουσία ετοιμάζεται να παραδοθεί στην μοίρα του. Το ερώτημα είναι προς τα που θα πέσει, δημιουργώντας πάταγο. Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα από το «θηρίο» και ενδεχόμενη πτώση του θα επιφέρει συνέπειες και στην δική μας καθημερινότητα, ακόμα κι αν δεν συμμετάσχουμε σε πόλεμο.
Η συνεργασία Ρωσίας-Κούρδων κατέφερε μεγάλο πλήγμα στην γείτονα, καθώς οι δεύτεροι ελέγχουν πλέον ένα μεγάλο μέρος στα βόρεια της Συρίας κατά μήκος της μεθορίου με την Τουρκία, στην οποία ζουν αδερφοί τους και όλοι μαζί απαιτούν την δημιουργία κρατικής οντότητας σε ιρακινή, συριακή και τουρκική επικράτεια. Στόχος φαίνεται να είναι η σύνδεση ανάμεσα στα τρία κουρδικά «καντόνια» -Αφρίν και Κομπάνι, στην επαρχία του Χαλεπίου, και Τζαζιρέ, στην επαρχία Χασακέ- και εν συνεχεία η αυτονομία των κουρδικών περιοχών στα πρότυπα του ιρακινού Κουρδιστάν.
Είναι λογικό όλα αυτά να έχουν πανικοβάλει τους νέο-οθωμανιστές της Άγκυρας, που άλλα περίμεναν και άλλα τους βρίσκουν. Γι' αυτό βομβαρδίζουν με μανία τις θέσεις των Κούρδων της Συρίας και μάλιστα τους κατηγορούν και για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα, η οποία από πολλούς ερμηνεύεται ως προβοκάτσια προς νομιμοποίηση των επιθέσεων.
Οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση των Ρώσων, αλλά και μερική δυσαρέσκεια στην Ουάσινγκτον, η οποία ποντάρει και στον Κουρδικό παράγοντα. Άλλωστε η δημιουργία κράτους Κουρδιστάν έχει προκριθεί εδώ και καιρό από κύκλους του αμερικανό-εβραϊκού λόμπι. Απλά δεν έχει βρεθεί (ελεγχόμενος) ηγέτης που θα ενώσει τους Κούρδους.
Εν κατακλείδι, η Τουρκία καταρρέει και δεν μπορεί πια να λογίζεται ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή!
ΗΠΑ και σύμμαχοι με την στάση τους, φαίνεται ότι έχουν αποδεχθεί την εν λόγω πραγματικότητα και δεν θα διστάσουν να την θυσιάσουν, αν και εφόσον θελήσουν να αυξήσουν την ένταση στην περιοχή, προκειμένου χερσαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ να επιβάλλουν την «τάξη μέσω του χάους» στην Μέση Ανατολή (διακαής πόθος), φέρνοντας την απευθείας σύγκρουση με την Ρωσία πιο κοντά από ποτέ.
Άλλωστε οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους πως χερσαία επέμβαση από οποιονδήποτε στην Συρία, θα προκαλέσει εκ των πραγμάτων τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις