Εντοπίστηκαν οι σοροί δύο εκ των τριών αγνοουμένων στην Κίναρο

 



Εντοπίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι σοροί δύο εκ των τριών αγνοούμενων στελεχών του ΠΝ που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο AB-212 που συνετρίβη στην Κίναρο επιβεβαιώνοντας έτσι την εκδοχή του πιο θλιβερού σεναρίου.Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των άλλων δύο επιβαινόντων
του ελικοπτέρου.
Όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας οι κ.κ. Βίτσας και Αποστολάκης δεν είπαν κάτι συγκεκριμένο. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πώς το ελικόπτερο πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, 390 πόδια όπως δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (130 μέτρα δηλαδή) κάτι που σημαίνεί πώς εκτελούσε πιθανότητα σε άσκηση απόκρυψης με αποτέλεσμα να υπαρξει βίαιη πρόσκρουση του πάνω σε βράχο του νησιού.
Αυτός είναι ο λόγος πιθανότατα που το πλήρωμα δεν πρόλαβε να αναφέρει τίποτα. Ωστόσο, δεδομένου πώς τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης ήταν ιδιαίτερα έμπειροι δεν αποκλείεται να υπήρξε και κάποια βλάβη. «Δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμη κάτι. Όλα είναι υπό διερεύνηση» , ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
Τα λεγόμενα του κ. Αποστολάκη επιβεβαιώνουν αυτό που από νωρίς έχει γράψει το pronews.gr, ότι δηλαδή «κάρφωσε» πάνω στο νησί και συγκεκριμένα σε βράχο αρκετών μέτρων ύψους με αποτέλεσμα τα συντρίμμια να πέσουν σε απόκρημνη περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που τα σωστικά συνεργεία ενώ έφτασαν έγκαιρα δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις σορούς.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 4 τα ξημερώματα ελικόπτερο Sea Hawk εντόπισε θερμικό στίγμα στην Κϊναρο και δύο πλοία του ΠΝ που συμμετείχαν στην άσκηση αποβίβασαν ειδικές δυνάμεις (άνδρες της ΜΥΚ) στο σημείο, αλλά το έργο τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολο τόσο λόγω καιρικών συνθηκών όσο και λόγω της μορφολογίας του εδάφους.
Είναι πολύ πιθανό ένα μεγάλο μέρος των συντριμμιών και ίσως οι σοροί των άτυχων αξιωματικών να έχουν πέσει στο νερό, οπότε θα απαιτηθεί κατάδυση και έρευνες σε βάθος.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις