"Αποκυρήσσω την πίστη μου στο Σιωνισμό": Ο διάσημος Σιωνιστής Dov Yermiya πεθαίνει 101 ετών...





O Dov Yermiya πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 101 ετών στο κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ, όπου έζησε. Ο Yermiya ήταν ένας κορυφαίος Ισραηλινός αντιφρονούντας ο οποίος είχε πολεμήσει στον πόλεμο ανεξαρτησίας του Ισραήλ, αλλά παραιτήθηκε από τον Σιωνισμό το 2009, στον απόηχο των "εγκλημάτων" της επίθεσης
στη Γάζα.

Ο Yermiya ήταν [α] ιδρυτής του Σιωνιστικού κράτους, και είχε πολλούς βασικούς ρόλους για το σκοπό αυτό. Γεννήθηκε στην Παλαιστίνη και είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ηθικό είδος Σιωνισμού, μια προσπάθεια η οποία αργότερα παραδέχτηκε ότι έχει αποτύχει παταγωδώς. Στην ώριμη ηλικία των 95 είχε επισήμως αποκηρύξει τον Σιωνισμό και τα εγκλήματά του.

Ο Yermiya έγινε διάσημος για ένα αντιπολεμικό βιβλίο που δημοσιεύθηκε το 1982 με τίτλο Ημερολόγιο Πολέμου, και σήμερα έχει μείνει στην ιστορία για μια επιστολή που έγραψε το 2009, που αναφέρεται από τον Uri Avnery:

"Εγώ, ένας 95χρονος Sabra (γεννημένος ντόπιος Ισραηλινός Εβραίος), ο οποίος έχει οργώσει τα πεδία της, φύτεψε δέντρα, έχτισε ένα σπίτι και ήταν πατέρας σε γιους, εγγόνια και δισσέγγονα, και επίσης έχυσε το αίμα του στη μάχη για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ,

Κηρύττω στην παρούσα επιστολή ότι αρνούμαι την πίστη μου στον Σιωνισμό που έχει αποτύχει, ότι δεν θα είμαι πιστός στο Εβραϊκό φασιστικό κράτος και τα τρελά οράματά του, ότι δεν θα τραγουδώ πια τον εθνικιστικό του ύμνο, ότι θα στέκομαι προσοχή μόνο τις ημέρες του πένθους για τους πεσόντες και στις δύο πλευρές στους πολέμους, και ότι βλέπω με σπασμένη καρδιά ένα Ισραήλ που αυτοκτονεί και κατά τις τρεις γενιές των απογόνων που έχω εκθρέψει σε αυτό.



...Για 42 χρόνια, το Ισραήλ μετέτρεψε αυτό που θα έπρεπε να ήταν Παλαιστίνη σε ένα γιγάντιο στρατόπεδο κράτησης, και κρατάει έναν ολόκληρο λαό αιχμάλωτο κάτω από ένα καταπιεστικό και απάνθρωπο καθεστώς, με μοναδικό σκοπό να πάρει την χώρα τους, ότι και να γίνει!!!

Ο Ισραηλινός Στρατός καταστέλλει ανυπόμονα τις προσπάθειές τους στην εξέγερση, με την ενεργό συνδρομή των κακοποιών αποικισμού, με τα βίαια μέσα ενός προηγμένου Απαρτχάιντ και ενός αποπνικτικού αποκλεισμόύ, απάνθρωπη παρενόχληση των ασθενών και των γυναικών στην εργασία, την καταστροφή της οικονομίας τους και την κλοπή της καλύτερης γης και του νερού τους.

Πάνω από όλα αυτά κυματίζει η μαύρη σημαία της τρομακτικής περιφρόνησης για τη ζωή και το αίμα των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ ποτέ δεν θα συγχωρεθεί για τον τρομερό φόρο αίματος που χύθηκε, και ιδίως το αίμα των παιδιών, σε ανατριχιαστικές ποσότητες..."

Ως βετεράνος του πολέμου του 1948, ο οποίος είχε ήδη τραυματιστεί σε μάχη πρόσωπο με πρόσωπο δύο εβδομάδες πριν από την δήλωση του κράτους, αισθάνομαι υποχρεωμένος να επιστρέψω την πρόσκληση σε εσάς, ως υπουργό Άμυνας. Το κάνω θλιμμένα, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι το καθήκον μου.

Θεωρώ εσάς, Εχούντ Μπαράκ, ως έναν από τους κορυφαίους στρατιωτικούς διοικητές και εξέχοντες πολιτικούς ηγέτες οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη μετατροπή του στρατού από "Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη" σε έναν στρατό κατοχής και καταπίεσης του Παλαιστινιακού λαού και υπερασπιστή των εγκληματικών αποικισμών στη χώρα τους.

Σαράντα χρόνια κατοχής έχουν διαφθείρει εντελώς τον Ισραηλινό στρατό και όλα τα στρώματα της Ισραηλινής κοινωνίας. Και οι δύο χαρακτηρίζονται από τον εθνικιστικό «ανατολικό άνεμο» [ο ανατολικός άνεμος φέρνει ακρίδες] που φυσάει και ανάβει πυρκαγιές ατελείωτων πολέμων, που απειλούν τους ανθρώπους και τη γη μας με την τρίτη και τελική καταστροφή. Το μερίδιό σας στην ευθύνη για όλα αυτά είναι τεράστιο, και ως εκ τούτου, σας επιστρέφω την πρόσκληση, χωρίς ευχαριστώ..."

Εδώ ένα τρέιλερ από ένα ντοκιμαντέρ για τον Yermiya, που δημοσιεύτηκε πριν από πέντε χρόνια από τον Avi Dabach, στο οποίο ο Yermiya λέει ότι το Ισραήλ δεν θα υπάρχει στα επόμενα 50-100 χρόνια:








ΠΗΓΗ















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις