ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗ WALL STREET JOURNAL! Το σχέδιο Β της ΕΕ για εγκλωβισμό των μεταναστών στην Ελλάδα – Έχουν δώσει χρήματα στον Τσίπρα

Ðñüóöõãåò óôçí ðëáôåßá Âéêôùñßáò óôçí ÁèÞíá ôçí ÔåôÜñôç 23 Öåâñïõáñßïõ 2016.
(PHASMA/ÃÉÙÑÃÏÓ ÍÉÊÏËÁÚÄÇÓ)


Σοκ και δέος προκαλούν οι αποκαλύψεις της Wall Street Journal για ύπαρξη σχεδίου Β σχετικά με το προσφυγικό από την ΕΕ που προβλέπει εγκλωβισμό των μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς θεωρούν ότι θα ήταν πιο διαχειρίσιμη η κρίση από ό,τι να εγκλωβιστούν στις φτωχότερες χώρες των
Βαλκανίων.
Οπως σημειώνεται η ΕΕ ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια για να τα δώσει στην Ελλάδα, με τον Γιούνκερ να έχει ήδη προσφέρει 500 εκατ. ευρώ στον Τσίπρα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει και δέχονται αυτό που θεωρούσαν ταμπού μέχρι σήμερα, δηλαδή να εγκλωβίσουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, ένα βήμα που αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.
Αυτό το λεγόμενο Plan Β είναι ένα σημάδι της εξασθένισης της εμπιστοσύνης στις άλλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίση, ιδίως στο σχέδιο της Μέρκελ το οποίο βασίζεται κυρίως στην Τουρκία να ανακόψει την ανθρώπινη παλίρροια.

500 εκατ. πρόσφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα Τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, δήλωσαν στην WSJ ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε επίσης να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς και άλλη βοήθεια, για να αντιμετωπίσει ρους μετανάστες, από ότι οι γειτονικές της Βαλκανικές χώρες, όπου οι εθνοτικές συγκρούσεις θα μπορούσαν να φουντώσουν ανά πάσα στιγμή. Μόλις το μήνυμα περάσει ότι οι μετανάστες έχουν κολλήσει στην Ελλάδα, λιγότεροι άνθρωποι θα προσπαθούν πια να έρθουν από την Τουρκία, σημειώνουν οι αξιωματούχοι.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόσφερε την περασμένη εβδομάδα στον Αλέξη Τσίπρα 500 εκατ. ευρώ σε κοινοτικά κονδύλια για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης το κόστος του προσφυγικού το 2016 θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ. Άλλωστε, όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η Επιτροπή ψάχνει τρόπους να αντλήσει χρήματα για να βοηθήσει στην Ελλάδα, ωστόσο δεν είπε πόσα.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις