Τρόμος στον αέρα: Πιλότος πέθανε ενώ «πετούσε» στα 34.000 πόδια




Το απόλυτο σενάριο τρόμου έζησαν 220 επιβάτες σε πτήση των σαουδαραβικών αερογραμμών, όταν ο πιλότος πέθανε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Ριάντ. Τελικά, την ευθύνη ανέλαβε ο συγκυβερνήτης, ο οποίος προσγείωσε με ασφάλεια το μεγάλο αεροπλάνο στην πίστα του αεροδρομίου.Το περιστατικό
σημειώθηκε σε πτήση των σαουδαραβικών αερογραμμών, με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο King’s Khalid, στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ριάντ. Ο πιλότος Βαλίντ μπιν Μοχάμεντ αλ Μοχάμεντ, υπέστη καρδιακό επεισόδιο σε ύψος 34.000 ποδιών και ενώ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία προσγείωσης του αεροπλάνου, το οποίο μετέφερε 220 ανθρώπους. Αμέσως σήμανε συναγερμός και πριν αρχίσει να χάνεται ο έλεγχος, ανέλαβε δράση ο συγκυβερνήτης Ραμπί Μπεν Γκαζί, ο οποίος απέφυγε να ανακοινώσει στους επιβάτες τι είχε συμβεί, αν και είχε διαπιστωθεί μία σχετική αναστάτωση.
Ο Μπεν Γκαζί ενημέρωσε, ωστόσο, τις δυνάμεις ιατρικής υποστήριξης του αεροδρομίου, ώστε να αναμένουν στον αεροδιάδρομο που θα κατέληγε το αεροπλάνο, ώστε να προσφέρουν άμεσα τη βοήθειά τους. Παρ’ ότι η επέμβασή τους έγινε το συντομότερο δυνατό, ο πιλότος δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει, με συνέπεια να ανακοινωθεί ο θάνατός του.
Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε το περιστατικό, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι επιβάτες κι το αεροπλάνο δεν κινδύνευσαν.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις