Αφησαν ελεύθερο 78χρονο παιδόφιλο εξαιτίας «κενών» στον νόμο

Αφησαν ελεύθερο 78χρονο παιδόφιλο εξαιτίας «κενών» στον νόμο


Ένας 78χρονος παιδόφιλος, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα από τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του στην Κηφισιά επειδή κατείχε χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας, αφέθηκε ελεύθερος εξαιτίας
«κενών» στο νόμο.

Κι όμως,  οι αστυνομικοί βρήκαν στον υπολογιστή του και σε σκληρούς δίσκους που εντοπίστηκαν περισσότερα από 400.000 αρχεία με παιδιά. Ωστόσο, όταν ο 78χρονος βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, είπε ότι κατείχε τα αρχεία για... «προσωπική χρήση» και πως δεν κερδοσκοπούσε με αυτά και τελικά, αφέθηκε ελεύθερος!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, είναι μία από τις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας ο πρωταγωνιστής της οποίας έπεσε «στα μαλακά» λόγω κενών στον νόμο. Τι κι αν ο νυν υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης είχε θέσει δεκάδες φορές το ζήτημα στους ειδικούς, ζητώντας αυστηρότερες ποινές.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι η υπόθεση ενός 49χρονου Γερμανού ο οποίος ζει στα Χανιά και είχε συλληφθεί δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο για κατοχή και διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης και βασανισμών παιδιών από επτά μηνών έως και δέκα χρόνων. Όμως, παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστεί από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως ο «νούμερο 2» παιδόφιλος που συλλαμβάνεται στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία, αφέθηκε ελεύθερος από την Εισαγγελία Χανίων με 10.000 ευρώ εγγύηση και περιοριστικούς όρους! Τελικά, χρειάστηκε η παρέμβαση των σωματείων προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού αλλά και παρέμβαση του Αρείου Πάγου για να ανασταλεί η απόφαση μη προφυλάκισής του.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις