ΣΟΚ στο Παρίσι! Τζιχαντιστές υπηρετούν στη Γαλλική Αστυνομία

ΣΟΚ στο Παρίσι! Τζιχαντιστές υπηρετούν στη Γαλλική Αστυνομία


Η Αστυνομία στη Γαλλία είναι γεμάτη με «ριζοσπαστικοποιημένους», δηλαδή φιλοτζιχαντιστές, μουσουλμάνους αστυνομικούς, αναφέρει σε ανάρτησή της η βρετανική EXPRESS.
Η EXPRESS επικαλείται έγγραφο των γαλλικών Αρχών που διέρρευσε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien και στο οποίο αναφέρονται
περιστατικά όπως ότι υπάρχουν Γάλλοι αστυνομικοί που άκουγαν ισλαμικούς ύμνους ενώ βρίσκονταν σε περιπολία ή που αρνήθηκαν να φυλάξουν εβραϊκές συναγωγές.
Η Γαλλία είναι μια χώρα με χιλιάδες ακραίους ισλαμιστές στο έδαφός της. Τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι το έχουν αποδείξει.
Τώρα οι Αρχές της Γαλλίας βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν ακόμα μεγάλο κίνδυνο, τους μουσουλμάνους αστυνομικούς που είναι υποστηρικτές ή φιλικοί στο εξτρεμιστικό Ισλάμ.
Σύμφωνα με το έγγραφο, 17 αστυνομικοί μεταξύ των ετών 2012 και 2015 προσηλυτίστηκαν στον τζιχαντιστικό σκοπό.
Χαρακτηριστικό το περιστατικό με πρωταγωνιστή μουσουλμάνο αστυνομικό, που αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας.
Σε άλλη περίπτωση, μουσουλμάνα αστυνομικός αναφερόμενη στη στολή της έγραψε στο Facebook ότι είναι ένα «βρώμικο κουρέλι της Δημοκρατίας».
Το έγγραφο αναφέρει ότι το 1/3 των ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων αστυνομικών ήταν γυναίκες.
Σε όλα τα περιστατικά οι μουσουλμάνοι αστυνομικοί που εμπλέκονται είναι νεώτερα μέλη του σώματος.
Οι αστυνομικοί στη Γαλλία είναι οπλισμένοι, όπως και στην Ελλάδα, και έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα στοιχεία που αφορούν θέματα ασφαλείας.
Άρα, πρόσβαση σε όπλα και σε ευαίσθητες πληροφορίες έχουν και οι όποιοι ριζοσπαστικοποιημένοι μουσουλμάνοι αστυνομικοί.
Το αρχηγείο της Γαλλικής Αστυνομίας στο Παρίσι αποφάσισε να γίνονται εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις και να συντάσσονται εκθέσεις πάνω στη συμπεριφορά των αστυνομικών, ώστε να είναι ευκολότερο να εντοπιστούν τα πρώτα σημάδια μιας πιθανής ριζοσπαστικοποίησης.
Σε αυτές τις εκθέσεις θα καταγράφονται αλλαγές στο ντύσιμο, αναρρωτικές άδειες και κλοπές προμηθειών.
Το άκρως ανησυχητικό έγγραφο έχει σημάνει συναγερμό και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχουν μουσουλμάνους αστυνομικούς.
Στη Βρετανία, για παράδειγμα, δεν υπάρχει κεντρικό γραφείο που να παρακολουθεί εάν κάποιος αστυνομικός αρχίσει να υιοθετεί ακραίες ισλαμιστικές απόψεις και συμπεριφορές.
Εκτός από την Αστυνομία κρούσματα εμφανίστηκαν και στον γαλλικό στρατό, κυρίως μεταξύ νεοσύλλεκτων.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις