Ο Ομπάμα συγκρίνει τους τζιχαντιστές με τον «Τζόκερ» από τον «Μπάτμαν»

Ο Ομπάμα συγκρίνει τους τζιχαντιστές με τον «Τζόκερ» από τον «Μπάτμαν»


Την «Γκόθαμ Σίτι» φαντάζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όταν σκέφτεται τη Μέση Ανατολή και δη τους… κακούς που δρουν στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με το περιοδικό The Atlantic ο Αμερικανός πρόεδρος, συνέκρινε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τον «Τζόκερ» από
την ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης» που βασίζεται στον χαρακτήρα «Μπάτμαν» της DC Comics.

Ο ορκισμένος εχθρός του ανθρώπου-νυχτερίδα αποτελεί κύριο στοιχείο στις συζητήσεις του Ομπάμα με τους συμβούλους του όταν συζητεί για την τρομοκρατική απειλή του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το περιοδικό που επικαλείται πηγές από τον Λευκό Οίκο.

«Σύμβουλοι θυμούνται ότι ο Ομπάμα αναφερόταν σε ένα καθοριστικής σημασίας σημείο της ταινίας του 2008 “The Dark Knight” με τον “Μπάτμαν”, για να εξηγήσει όχι μόνο πώς κατανοεί ο ίδιος τον ρόλο του Ισλαμικού Κράτους, αλλά πώς κατανοεί το ευρύτερο οικοσύστημα στο οποίο αναπτύχθηκε (η οργάνωση). Υπάρχει μία σκηνή στην αρχή όπου οι επικεφαλής της συμμορίας της Γκόθαμ συναντώνται. Αυτοί οι άνδρες δίχασαν την πόλη. Ήταν απατεώνες αλλά υπήρχε κατά κάποιο τρόπο τάξη. Όλοι διοικούσαν την δική τους περιοχή. Και τότε έρχεται ο Τζόκερ και βάζει σε όλη την πόλη φωτιά. Το Ισλαμικό Κράτος είναι ο Τζόκερ. Έχει τη δυνατότητα να βάλει φωτιά σε μία ολόκληρη περιοχή. Για αυτό πρέπει να την πολεμήσουμε», γράφει το δημοσίευμα για μία από τις συναντήσεις του Ομπάμα με τους συμβούλους του στον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στους τζιχαντιστές.

Όπως εξηγεί το περιοδικό The Atlantic οι σχετικές δηλώσεις του Ομπάμα βασίζονται σε μία ανάλυση του στρατηγού Λόιντ Όστιν, όταν ήταν διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις