ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ανεξάρτητο κράτος υπό την επίβλεψη της Δαμασκού ιδρύουν οι Κούρδοι

# 


 Όπως είχατε ενημερωθεί αποκλειστικά οι ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές της Συρίας, αναμένεται να ανακηρύξουν ένα σύστημα διακυβέρνησης, υπό την επίβλεψη της Δαμασκού.
Στο συνέδριο που βρίσκεται εν εξελίξει στο Rmeln, βρίσκονται αντιπρόσωποι διαφορετικών εθνοτήτων και εθνικοτήτων όπως
Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι, Σύροι, Τουρκομάνοι, Αρμένιοι, Κιρκάσιοι και των Τσετσένοι.Το συνέδριο αυτό προβλέπεται να ανακοινώσει μια ομοσπονδία ως ένα πολιτικό σχέδιο για την περιοχή Rojava στη βόρεια Συρία. Ένα νεοσύστατο σύστημα, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει καντόνια στο Συριακό Κουρδιστάν (Rojava).
Οι Κούρδοι της Συρίας ελέγχουν αποτελεσματικά μια έκταση 400 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, από τα σύνορα με το Ιράκ στον ποταμό Ευφράτη, ενώ ταυτόχρονα υπό τη σκέπη τους βρίσκεται και ένα τμήμα των βορειοδυτικών συνόρων στην περιοχή Afrin.
«Οι περιοχές, που όπως διαφαίνεται θα ονομαστούν Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας και θα αντιπροσωπεύουν όλες τις φυλετικές ομάδες που ζουν εκεί», επεσήμανε ο Idris Nassan, υπάλληλος της εξωτερικής πολιτικής διεύθυνσης της Αΐν αλ-Αράμπ – μία από τις τρεις αυτόνομες περιοχές που έχουν συσταθεί από κουρδικές ομάδες πριν από δύο χρόνια. Το ομοσπονδιακό σύστημα θα σήμαινε «τη διεύρυνση του πλαισίου της αυτο-διοίκησης που έχουν σχηματίσει οι Κούρδοι και άλλοι,» δήλωσε ο Nassan.
«Μέσα σε λίγες μέρες, ίσως και σήμερα, αυτοδιοικούμενοι φορείς των τριών κουρδικών καντονιών στα βόρεια της Συρίας θα δημιουργήσουν μια ομοσπονδία», είπε ο Αμπντ Σαλάμ Αλί, ο εκπρόσωπος του κόμματος PYD στη Μόσχα. » Ο διαχωρισμός Rojava [Δυτικό Κουρδιστάν] από τη Συρία δεν είναι μια επιλογή. Παραμένουμε ένα τμήμα της Συρίας»
Οι Κούρδοι της Συρίας αναμένουν το σχέδιό τους να είναι εφαρμόσιμο και σε άλλες εθνότητες και θρησκευτικές κοινότητες στη Συρία, σύμφωνα με τον Αλί. «Η εμπειρία μας θα είναι χρήσιμη τόσο για τους Αλαουίτες όσο και για τους Σουνίτες. Ίσως, αυτό είναι το κλειδί για να επέλθει ειρήνη στη χώρα μας.»





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις