«Τελειώνει» η Τουρκία - Οι Αμερικανοί «χαράσσουν» τα σύνορα του Κουρδιστάν

tourkia1


Η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει επιχειρήσει 25 αεροπορικές επιδρομές στην Συρία...
υποτίθεται κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο είναι δημιούργημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Στόχος φέρεται να είναι η περιοχή κοντά στην πόλη Αζάζ, η οποία ανήκει στην
ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου, συνδέοντάς την με την νότια Τουρκία.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει ο τουρκικός τύπος, τα μαχητικά των ΗΠΑ βομβαρδίζουν την περιοχή Μουνμπίτς στο Χαλέπι, έτσι ώστε να μπορέσουν να προελάσουν οι χερσαίες δυνάμεις των Κούρδων μαχητών του PYD.
Σε περίπτωση που τα κουρδικά στρατεύματα, συνεχίζουν τα δημοσιεύματα, θέσουν την περιοχή υπό τον έλεγχό τους, θα πετύχουν να ενώσουν τις κουρδικές περιοχές με τις περιοχές στην ΝΑ Τουρκία, στην οποία κατοικούν Κούρδοι, έτοιμοι για απόσχιση από την Άγκυρα.
Όπως όλα δείχνουν μέρα με την μέρα πλησιάζει η δημιουργία ανεξάρτητης κουρδικής κρατικής οντότητας. Η εν λόγω προοπτική καθιστά την κατάσταση στην Τουρκία αλλά και γενικά στην Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά ρευστή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ζήτησαν από πολίτες και αξιωματούχους τους να εγκαταλείψουν την γείτονα.
Μετά το πρόσφατο ταξίδι του Κίσσινγκερ στην Μόσχα (αναμένεται και άλλο τις επόμενες μέρες), όπως διαβάσατε αποκλειστικά στο prisonplanet.gr, τόσο αμερικανικές όσο και ρωσικές πηγές συμφωνούν πως δεν αργεί η ώρα ίδρυσης Κουρδιστάν.
tourkia2
Η περιοχή του Κουρδιστάν απλώνεται, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, στις ανατολικές επαρχίες της σημερινής Τουρκίας έως την περιοχή του Καυκάσου βόρεια και ορισμένες από τις βορειοδυτικές επαρχίες του Ιράν και τις βόρειες του Ιράκ στα νότια.
Αναμένεται να δούμε ποια εδάφη θα δοθούν στους Κούρδους και αν θα υπάρξουν αντιδράσεις, πέραν της Τουρκίας.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις