Ειδομένη: ΜΚΟ παρακινούν και πάλι τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα

Ειδομένη: ΜΚΟ παρακινούν και πάλι τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα

Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ώρες την Ειδομένη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, διακινούνται ξανά πληροφορίες ότι θα ανοίξουν αύριο τα σύνορα της χώρας και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, θα μπορέσουν να
συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Όμως μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Mega, έχουν ενημερωθεί τα Σκόπια και η Βουλγαρία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν χαρτογραφήσει την περιοχή και δεν αποκλείεται να θελήσουν να μοιράσουν πάλι φυλλάδια στους μετανάστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, στο στόχαστρο της  Αστυνομίας έχουν μπει άτομα που συστήνονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή εθελοντές και τα οποία φέρονται να παίζουν ύποπτα παιχνίδια, παρακινώντας τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να περάσουν και πάλι μαζικά στα Σκόπια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που έχουν πάει τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Μάλιστα, σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών υπήρχε κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία και πορεία μεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα και σήμερα.

Μέχρι στιγμής, στην Ειδομένη έχουν καταγραφεί συνολικά 15 ΜΚΟ, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τέσσερις από αυτές.

Για την ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους μετανάστες να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό και να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ με νέα ενημερωτικά σημειώματα από την αρχή της εβδομάδας θα προσπαθήσει να τους εξηγήσει και να τους πείσει ότι τα σύνορα έκλεισαν.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις