Το ΝΑΤ είχε ενημερώσει από τις 18 Απριλίου ότι το «Παναγία της Τήνου» ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ! (φωτο)


panagiatinou_dytis_533_355


Δείτε το σχετικό έγγραφο. Η εικόνα του πλοίου Παναγία Τήνου να έχει πάρει κλίση και να βουλιάζει στο λιμάνι του Πειραιά ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων ημερών. Αν και το ΝΑΤ είχε ενημερώσει από τις 18 Απριλίου πως
το πλοίο, που ήταν παροπλισμένο στην πύλη Ε4 του λιμανιού, είχε πάρει κλίση ουδείς ασχολήθηκε. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην απίστευτη εικόνα της Μεγάλης Τρίτης, με το πλοίο να βυθίζεται μέσα στο λιμάνι.

αρχείο λήψης (2) αρχείο λήψης (3) αρχείο λήψης (4) αρχείο λήψης (5) αρχείο λήψης (6)
Σήμερα Μ. Τετάρτη (27.04.2016) ιδιώτες δύτες υπό τον συντονισμό ειδικών συνεργείων αναμένεται να κάνουν νέα έρευνα στα ύφαλα του Παναγία Τήνου. Εξαιτίας της εισροής υδάτων, το πλοίο έχει επικίνδυνη δεξιά κλίση 40 μοιρών. Στόχος των δυτών είναι να εντοπιστεί το ρήγμα που προκάλεσε την εισροή υδάτων στο πλοίο και να στεγανοποιηθεί, αλλά και να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για απάντληση των υδάτων.
Δύτες που βούτηξαν και χθες στο ίδιο σημείο, δεν μπόρεσαν να διακρίνουν πολλά πράγματα λόγω των θολών νερών από τη λάσπη, καθώς πιθανολογείται ότι το «Παναγία Τήνου» πρέπει να έχει καθίσει στο έδαφος του βυθού και η κατάσταση να έχει σταθεροποιηθεί. Το βάθος στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρέπει να φτάνει τα οκτώ μέτρα, όσο και το ύψος του πλοίου.
Στο σημείο, έχουν τοποθετηθεί πλωτά αντιρρυπαντικά φράγματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται εκεί δύο αντιρρυπαντικά σκάφη και δύο ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας, καθώς το πλοίο πιθανόν έχει μικρή ποσότητα καυσίμων, που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.
Το «Παναγία Τήνου» ήταν δεμένο στην πύλη Ε4, δίπλα από τα πλοία που «δένουν» στην πύλη Ε3 και εκτελούν καθημερινά δρομολόγια για Κρήτη. Πλοίο που βρισκόταν δίπλα του χρειάστηκε να μετακινηθεί σε άλλο σημείο του λιμανιού, ενώ μετά το περιστατικό θα εξεταστεί για λόγους ασφαλείας εάν θα γίνει επανακαθορισμός των θέσεων των πλοίων που θα συνδέουν τον Πειραιά με την Κρήτη.
zodddedssds
Το ΝΑΤ είχε ενημερώσει από τις 18 Απριλίου!
Από τις 18 Απριλίου το ΝΑΤ σε σχετική επιστολή του προς την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, είχε αναφέρει ότι από ενημέρωση του φύλακα του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» είχε παρουσιάσει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά λόγω εισροής υδάτων, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) , Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) , Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ.
Προσθέτουν ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του δεν έκαναν καμία ενέργεια με βάση τα καταγγελλόμενα, αντίθετα με την σημερινή εξέλιξη της βύθισης του πλοίου προστίθενται χρέη στο ΝΑΤ σε βάρος των ασφαλισμένων του».

Φωτογραφίες: Eurokinissi




ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις