ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ από το σενάριο που θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ με 300.000 λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της

tsipras_lathro__article


Ένα τρομακτικό σενάριο που αρχικά προεξοφλεί την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ και μετέπειτα την καταστροφή της, εξαιτίας των χιλιάδων λαθρομεταναστών, ήταν η αιτία της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να μεταβεί στα μέσα της εβδομάδας σε Γαλλία και Γερμανία προκειμένου
να παρακαλέσει τους εταίρους του για νέα βοήθεια.
Την ίδια ώρα ο Τζορτζ Σόρος έλεγε ότι στην Ελλάδα εκτυλίσσεται μία ανθρωπιστική καταστροφή. Το σχέδιο του Μαξίμου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, να πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Έτσι θα είχε τον χρόνο που θα ήθελε να προσελκύσει τους πολιτικούς του αντιπάλους για συμμαχίες, εν’ όψει εκλογών, τις οποίες όπως αναφέρουν στοιχεία νέας δημοσκόπησης, τις επιθυμεί ένας στους δύο Έλληνες. Ειδικότερα, το προαναφερόμενο σενάριο θέλει την Ελλάδα με 300.000 πρόσφυγες αρχές Ιουνίου και επιστροφή στη δραχμή. Και όλα αυτά για να παραδειγματιστούν οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, στο δημοψήφισμα που έρχεται και να πουν «ναι» στην Ευρώπη Την ίδια στιγμή ο Τζορτζ Σόρος σε κείμενό του για το New York Review of Books ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα εκτυλίσσεται μία ανθρωπιστική καταστροφή.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει θανάσιμο κίνδυνο κατάρρευσης εάν δεν συμφωνήσει σε μία τεράστια ένεση ρευστότητας για να διορθώσει το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης. Σε κείμενό του για το New York Review of Books, ο Soros ισχυρίζεται επίσης ότι στην Ελλάδα εκτυλίσσεται μία ανθρωπιστική καταστροφή. «Οι αιτούντες άσυλο είναι απεγνωσμένοι. Στους νόμιμους πρόσφυγες πρέπει να προσφερθεί μία εύλογη δυνατότητα να φτάσουν στον προορισμό τους στην Ευρώπη» γράφει ο Soros. «Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να αποδεχθούν οτι η αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης θα απαιτήσει «κύμα» χρηματοδότησης, αντί για συγκέντρωση ανεπαρκών κεφαλαίων χρόνο με το χρόνο.
Η δαπάνη ενός μεγάλου ποσού εξ αρχής θα επιτρέψει στην ΕΕ να αντιδράσει πιο αποτελεσματικά σε κάποιες από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες της προσφυγικής κρίσης». Στο κείμενό του ο επενδυτής εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων που μπορεί να απορροφήσει η Ευρώπη κάθε χρόνο θα πρέπει να είναι μεταξύ 300.000 και 500.000 ατόμων. Αυτό το νούμερο, γράφει, μπορεί να υποστηριχθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες και επίσης θα διαβεβαιώσει αυτούς που πραγματικά αναζητούν άσυλο ότι δεν θα απορριφθούν. Ακόμη εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ ετησίως στην Ε.Ε. για αυτό το σχέδιο. «Τα 30 δισ. μπορεί να ακούγονται σαν ένα τεράστιο ποσό, αλλά δεν είναι αν ιδωθεί από τη σωστή οπτική. Πρώτον, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μία αποτυχία να παρασχεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια θα κοστίσει στην Ε.Ε. ακόμη περισσότερα. Υπάρχει μία πραγματική απειλή ότι η προσφυγική κρίση μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος Σένγκεν των ανοιχτών εσωτερικών συνόρων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών», ανέφερε.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις