Bραβειο Πούλιτζερ στην «Αυγή»..........!!!!!!!!!!!

Πούλιτζερ στην «Αυγή» για την... προβολή των περικοπών στις συντάξεις και την φοροεπιδρομή


«Αριστερό χέρι στην τσέπη». «Βαρύς ο νέος λογαριασμός Τσίπρα. Ποιοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρους 1,8 δισ.». «Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο φωτιά. Ο λογαριασμός για φόρους και συντάξεις». «Αύξηση φόρων - μείωση συντάξεων». «Φορολογικό νομοσχέδιο: Πρώτο πακέτο
στη νέα ενίσχυση της φοροληστείας του λαού». «Ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο - Τι αλλάζει σε φόρους και συντάξεις».

Αυτά είναι τα σημερινά πρωτοσέλιδα στις βασικές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας. Σε όλες εκτός από την «Αυγή». Στην πρώτη σελίδα του σημερινού φύλλου της η εφημερίδα που απηχεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε λέξη για το φορολογικόκαι το ασφαλιστικό. Κεντρικό θέμα στην «Αυγή»: «Κωδικός σταθερότητα: Σενάρια περί εκλογών και «ατυχημάτων» αφορούν τρίτους, διαμηνύει το Μαξίμου».

Πραγματικά, πρωτοσέλιδο για βραβείο Πούλιτζερ! Ούτε λέξη δεν βρήκαν να γράψουν στην «Αυγή» για το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναρτήθηκαν χθες και τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση για πολύ μικρό διάστημα, μέχρι τις 09:00 τοπρωί της Πέμπτης.

Στις εσωτερικές σελίδες βέβαια η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνει από δύο σελίδες σχεδόν για το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό.
Τι γράφει όμως η «Αυγή»;




«Έως 399 ευρώ ελαφρύνονται τα μεσαία εισοδήματα» και δίπλα: «Από τη νέα κλίμακα επιβαρύνονται τα εισοδήματα από μερίσματα και ενοίκια». Σε ένθετο κομμάτι δημοσιεύονται οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη η οποία υποστήριξε ότι για το 98% των Ελλήνων θα υπάρξει μείωση φόρου ή μηδενική επιβάρυνση...

Η προσπάθεια της εφημερίδας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει μια εικόνα διαφορετική της πραγματικότητας, να παραποιήσει, να εξιδανικεύσει ή να εξωραϊσει τα δύο σχέδια νόμου με τα οποία οι Έλληνες φτωχοποιούνται περαιτέρω προφανώς και δεν περιποιεί τιμή σε ένα ιστορικό φύλλο που κυκλοφορεί απότο 1952.

Τον ίδιο μύθο του δήθεν... success story επαναλμβάνει η «Αυγή» και στις σελίδες 8-9 όπου υπάρχει ρεπορτάζ για το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου με τίτλο: «Προστασία των συντάξιμων αποδοχών μέχρι τα 1.300 ευρώ μεικτά ή 1.170 ευρώ καθαρά».

Ούτε για μειώσεις σε συντάξεις και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ούτε για το «μαχαίρι» σε εφάπαξ και ΕΚΑΣ έχουν ακούσει κάτι στην «Αυγή»...

Πράγματι, αν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο συχνά και τόσο έντονα επιτίθενται στις εφημερίδες και τους δημοσιογράφους διορθώνοντας τα ρεπορτάζ που δεν τους αρέσουν, καταγγέλλοντας τους πάντες για τα πάντα και επιβραβεύοντας τους... διανοητές που λιβανίζουν τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του μπορούσαν να αξιολογήσουν το σημερινό πρωτοσέλδιο της «Αυγής» είναι βέβαιον ότι θα το πρότειναν για το βραβείο Πούλιττζερ.

Συγχαρητήρια.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις