Πέρασαν δύο μήνες που σας είπα ότι τα μέτρα θα ψηφισθούν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα – Οι νεότερες πληροφορίες

tsipras3-570


Πριν από δύο περίπου μήνες, την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η μεταφορά της εργατικής πρωτομαγιάς για την Τρίτη 3/5 και το πρώτο πενθήμερο συνεχόμενων αργιών μετά από 20 σχεδόν χρόνια, έκανα την εκτίμηση ότι τα μέτρα που θα ακολουθήσουν
την «διαπραγμάτευση» θα έρθουν προς ψήφιση ακριβώς πριν το πενθήμερο.
Σήμερα μαθαίνω ότι τελικά όντως τα μέτρα εισάγονται στις επιτροπές Μεγάλη Δευτέρα και θα ψηφισθούν – ΑΝ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ – την Μεγάλη Τετάρτη ή την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί έκτακτο eurogroup με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα.
Φυσικά και δεν υπάρχει συμφωνία, αφού οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αλλά και μεταξύ των δανειστών είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο ανακοινώνουν.
Την ίδια ώρα σήμερα ο Τσακαλώτος πάει στο eurogroup με το «όπλο» του πρωτογενούς πλεονάσματος. Εκεί όμως να ξέρετε από τώρα ότι θα φάει τρελή φάπα, γιατί το πλεόνασμα που θα παρουσιάσει είναι ένα ξερό νούμερο, για το οποίο όμως ήδη μέλος της τρόικα έχει κάνει ειδική επισήμανση στην έκθεση του, σύμφωνα με την οποία το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πραγματικό, αλλά πλασματικό και έχει προκύψει από την παύση πληρωμών προς προμηθευτές και πιστωτές που έχει κάνει η κυβέρνηση.
Σίγουρα τα μέτρα που επίτηδες έδωσαν στη δημοσιότητα προχθές δεν θα έχουν καμία σχέση με το τελικό κείμενο. Όλο αυτό είναι ένα πολύ καλό επικοινωνιακό παιχνίδι, ώστε να κρύψουν το μέγεθος των πραγματικών μέτρων που έρχονται.
Το κακό γι΄αυτούς είναι ότι η μια όχθη του Ατλαντικού έχει δώσει εντολή για πτώση του Αλέξη… οπότε πλέον αυτοί που πρέπει έχουν λάβει εντολή να βγάζουν τα πάντα στη φόρα…





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις