Το πρόσωπο του Ιησού! Το μυστήριο της Σινδόνης


2


Το “Ιερό Σάβανο” του Ιησού Χριστού, το οποίο φυλάσσεται στο Βατικανό, αποτελεί μέχρι σήμερα, κατά τους ειδικούς, τη μεγαλύτερη ίσως ανακάλυψη σχετικά με το πρόσωπο
του Χριστού.
Τι είναι η Σινδόνη;
Το ιερό Σάβανο είναι ένα ύφασμα που αποκαλείται αλλιώς και “Σινδόνα του Τουρίνου”. Πάνω του φέρει αποτύπωμα ενός άνδρα που έχει καρφιά στα χέρια και τα πόδια και σοβαρό τραυματισμό στο στήθος. Επίσης, η ανδρική μορφή που αχνοφαίνεται πριν σταυρωθεί, είχε μαστιγωθεί και υποστεί τραύμα στο κρανίο. Το μήκος της είναι 4 μέτρα και 35 πόντους. Φυλάσσεται μέσα σε ασημένιο κουτί, επιμελώς διπλωμένη, στο παρεκκλήσι του οίκου της Σαβοΐας, στο Τουρίνο της Ιταλίας. Μέχρι τώρα η Σινδόνα από το 1354 μ.Χ. που έγινε γνωστή, έχει εκτεθεί σε επίδειξη μόνο πέντε φορές.
Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, η Σινδόνη φέρει την εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα, εμπρός και πίσω, ηλικίας περίπου 33 ετών, με ύψος περίπου 1,80 μ. και βάρος 77 κιλά. Σε όλο το μήκος του υφάσματος υπάρχουν κηλίδες αίματος που αποδίδονται σε θάνατο από σταύρωση. Είναι εμφανείς τρύπες από καψίματα και μερικές σταγόνες νερού από την πυρκαγιά του 1532. Ο άνθρωπος της Σινδόνης φέρει στους καρπούς των χεριών και στα πόδια σημάδια από αίμα που σημαίνει ότι σταυρώθηκε και επίσης στην πλάτη σημάδια από μαστίγωση. Στο πρόσωπο, υπάρχουν διογκώσεις που είναι αιματώματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ορατά στο δεξί μάγουλο. Σε όλο το σώμα υπάρχουν σημάδια από μώλωπες και πληγές. Στο μέτωπο, στον αυχένα και στα μαλλιά που είναι μακριά, υπάρχει αίμα, ενώ πληγές καλύπτουν την περιφέρεια του κεφαλιού, που μάλλον έχουν προκληθεί από στεφάνι φτιαγμένο από μυτερά αγκάθια. Στο στήθος και στην πλάτη φαίνονται γδαρσίματα, που πιθανώς έγιναν από μαστίγιο, όργανο βασανισμού των ρωμαϊκών χρόνων. Στη δεξιά ωμοπλάτη, υπάρχουν τετραγωνικές εκχυμώσεις που αποδίδονται σε βαρύ αντικείμενο, που μπορεί να ήταν ο οριζόντιος δοκός του σταυρού που ο καταδικασμένος κουβαλούσε μέχρι τον τόπο της εκτέλεσης. Στη δεξιά θωρακική περιοχή βρέθηκαν σημάδια αίματος, που έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα πτωτικού αίματος.
Όλα αυτά τα στοιχεία που προκύπτουν απο την ανάλυση και μελέτη του σαβανου αποδεικνύουν, κατά τους ερευνητές, ότι πρόκειται για το σάβανο του Ιησού Χριστού, καθώς όλα τα προαναφερθέντα συγκλίνουν στα Πάθη του Χριστού και στην τελική του Σταύρωση.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις