Αφελληνισμό της Χειμάρρας προωθεί το αλβανικό φασιστικό κράτος

cf87ceb9cebcceb1cf81ceb1


Το μνημείο με την γαλανόλευκη στην παραλιακή της Χειμάρρας, έργο του γνωστού καλλιτέχνη από την περιοχή, Μάριου Τζαβέλα, δεν υπάρχει πια. Οι Αλβανοί σχεδιαστές της Νέας Χειμάρρας την κατεδάφισαν.
Όπως καταγγέλλει, «η δημιουργία της Νέας Χειμάρρας από το καθεστώς Ράμα, δεν είναι μια απλή διοικητική διαδικασία δημιουργίας ενός νέου
δήμου, αλλά είναι μια εθνικιστική ιδεολογική πλατφόρμα που σκοπεύει στην αλλοίωση της Χειμάρρας και την μετατροπή της σε κάτι ανάλογο με αυτό που είναι σήμερα η πόλη τον Αγίων Σαράντα όπου οι πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αλβανοί που μετοίκησαν από άλλες περιοχές της νότιας Αλβανίας».
Προκειμένου να γίνει αυτό, αναφέρει το μέσο ενημέρωσης της Βορείου Ηπείρου, θα πρέπει να εκδιωχθούν οι ντόπιοι αυτόχθονες κάτοικοι της Χειμάρρας και να αλλοιωθεί η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα αυτών που θα παραμείνουν, εστί ώστε να δεχθούν χωρίς αντιδράσεις τους νέους αποίκους από το Βρανίστι και άλλες Αλβανικές περιοχές.
Τα τελευταία 25 χρόνια, συνεχίζει η βορειοηπειρώτικη ενημερωτική ιστοσελίδα, αλβανικές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να εκδιώξουν τον ντόπιο πληθυσμό από την Χειμάρρα, όπως:
- την μην απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας για τα σπίτια, τα κτήματα και την ακίνητη περιουσία,
- τις τακτικές κατεδάφισης ακίνητης περιουσίας που ανήκει στους Χειμαρριώτες, όπως συνέβει στην Χιμάρα το 2000 και το 2004, στο Γυαλί το 2005, στις Δρυμάδες το 2014, στο Κηπαρό το 2014 και τελευταία πάλι στην Χιμάρα το 2016.
- την παραχώρηση της περιουσίας των Χειμαρριωτών σε ξένους.
- την αδειοδότηση κατασκευής τεράστιων νέων οικισμών για να φιλοξενήσουν τους νέους αποίκους όπως στην Παλάσα, στις Δρυμάδες, στο Βουνό, στο Κηπαρό, στο Μπόρσι, στην Κακομέα, και αλλού.
Στο δεύτερο σκέλος του σχεδίου τους, συνεχίζει το himara.gr, την άλωση της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας της Χειμάρρας, που είναι και το πιο δύσκολο στην εφαρμογή του, οι Αλβανοί αποδείχθηκαν πολύ δημιουργικοί και επιστράτευσαν ύπουλα και αποδοτικά μέσα όπως:
- Την διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων με την συμμετοχή αλβανικών πολιτισμικών και αθλητικών ομάδων.
- Την έκδοση βιβλίων για την Χειμάρρα από Αλβανούς συγγραφείς με καθαρά φιλοαλβανικές θέσεις.
- Διοργάνωσαν "Επιστημονικές ημερίδες" που στηρίζουν τις Αλβανικές θέσεις για την Χειμάρρα.
- Το 2015, στο κάστρο του κόλπου του Πάνορμου έγινε μια προσπάθεια αντικατάστασης της πλάκας με το Ελληνικό κείμενο (που αφαιρέθηκε το 1995) με μια καινούρια γραμμένη στα Αλβανικά. Κλπ.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις