Θα μας μάθει να κάνουμε τον σταυρό μας!

ekklisia-rosia-2


Σας παρουσιάζω δύο εικόνες για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα: 1) Στην πρώτη εικόνα, εμφανίζεται το εσωτερικό του περικαλλούς καθεδρικού ναού του Σωτήρος στη Μόσχα, που χτίστηκε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, μετά την κατάρρευση του
υπαρκτού σοσιαλιστικού παραδείσου, από το υστέρημα των ρακένδυτων Μοσχοβιτών! Είναι κατάμεστη από πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς, που παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία με τις γυναίκες να φορούν μαντίλα, όπως νουθετεί άλλωστε ο Απόστολος Παύλος!
Χοροστατεί ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, με όλο τον κλήρο, ενώ δύο καταπληκτικές χορωδίες, ψάλλουν μελωδικά τους ύμνους της ημέρας! Ανάμεσα στους πιστούς, στον – ανατολικά της Ωραίας Πύλης – υπερυψωμένο σολέα, βρίσκονται ευλαβείς και ευθυτενείς ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, κρατώντας με το ένα χέρι λαμπάδα και με το άλλο να κάνουν σωστά και συνειδητά τον σταυρό τους!!!
areopagitis
2) Η δεύτερη εικόνα, δείχνει το εσωτερικό του ιερού ναού του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, ο οποίος εδώ και καιρό είναι – υποτίθεται – ο μητροπολιτικός ναός Αθηνών! Και είναι προσωρινά ο καθεδρικός ναός, διότι, εδώ και 20 χρόνια, η Μητρόπολη Αθηνών είναι κλειστή γιατί – υποτίθεται – εκτελούνται εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης! Ψέμα! Είναι μία δικαιολογία για να την έχουν κλειστή! Υπεύθυνος γι’ αυτό, είναι αποκλειστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος!!
Και το εννοούμε! Τι ψυχή θα παραδώσει ο άνθρωπος; Και ενώ μεριμνά και «τυρβάζει περί πολλά», ενώ τρέχει χωρίς εγκόλπιο και χωρίς σταυρό, σε κάθε στρατόπεδο λαθρομεταναστών, ενώ αβαντάρει την αριστερή κυβέρνηση με κάθε τρόπο, ενώ ανοίγει παντοπωλεία και κάνει καμπάνιες με την «Αποστολή» (που κάποτε, κάποιος, πρέπει να ελέγξει τα οικονομικά της), ενώ εντελώς υποκριτικά έκανε μία μουσική εκδήλωση στον Άγιο Παντελεήμονα, δήθεν για τους ξένους και τη φτωχολογιά, αντί να ορίσει αυτόν τον ναό για Μητρόπολη και να αναβαθμίσει την περιοχή, προτίμησε το Κολωνάκι!
Σ’ αυτή την Εκκλησία, λοιπόν, χοροστατεί ο κ. Ιερώνυμος, όπως – όπως, απουσιάζει ο πιστός λαός γιατί, αφ’ ενός βάζουν καθίσματα για τους επισήμους και αφ’ ετέρου οι μοντέρνοι Κολωνακιώτες (την τύφλα τους), απαξιούν να παραστούν, προτιμώντας το «Τοπς» και τη «Βιβλιοθήκη» και… παρίστανται οι λοιποί επίσημοι που συνήθως είναι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και 5-10 ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι! Απουσιάζει μονίμως ο Πρωθυπουργός!
Απουσιάζει μονίμως ο Πρόεδρος της Βουλής! Απουσιάζει μονίμως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι αρχηγοί των κομμάτων και άλλοι σπουδαίοι και επώνυμοι! Απουσιάζει η Περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Αθηναίων! Αλλά και όσοι παρευρίσκονται σε μία τέτοια μέρα, από το ύφος τους, καταλαβαίνει κανείς ότι το κάνουν αγγαρεία! Ντρέπονται που βρίσκονται στο ναό! Ντρέπονται να κάνουν σωστά τον σταυρό τους! Ντρέπονται να ομολογήσουν την πίστη τους, ντρέπονται να πουν ότι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί…
Εξιλαστήριο θύμα αυτής της εικόνας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος με τη συμπεριφορά του τείνει να δικαιώσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τον χαρακτήρισε… «ανδρείκελο»! Και τούτο γιατί δεν απαιτεί, όπως άλλωστε προστάζει το πρωτόκολλο, να τον υποδέχεται στην είσοδο του ναού ο Πρωθυπουργός, ή ο Περιφερειάρχης, ή ο Δήμαρχος! Με το «δε βαριέσαι, αδελφέ», καταντήσαμε οι Τσίπρας και Καμίνης να πίνουν καφέ στην Δεξαμενή, περιμένοντας τον Παυλόπουλο να έρθει από τη δοξολογία, για να παραστούν στην τελετή του αγιασμού των υδάτων!
Τέτοια ξεφτίλα! Και μετά, περιμένουμε να μας σώσει η Παναγιά! Αμ δε! Όσο βρισκόμαστε σ’ αυτά τα χάλια, θα μας έρχονται χειρότερα! Και οι σημερινοί εξουσιαστές να θυμούνται: Τον αδιάφθορο Ροβεσπιέρο τον οδήγησαν στην λαιμητόμο εκείνοι που προηγουμένως τον επευφημούσαν!!!
Αυτό, να το θυμούνται κάθε μέρα!


Γράφει ο βετεράνος δημοσιογράφος
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις