Κάτι τρέχει με τις τράπεζες! Συντριβή των Ευρωπαϊκών Τραπεζών και οι χειρότερες εκθέσεις από την εποχή της μεγάλης Ύφεσης!

Global-Money-1024x576



Σχεδόν κάθε μεγαλοτραπεζίτης και υπουργός οικονομικών του κόσμου έχει συνάντηση στην Ουάσινγκτον, αυτή την εβδομάδα, οι οποίες έπονται δυο εσπευσμένων, μυστικών συναντήσεων του Προέδρου της FED με τον ίδιο τον Προέδρο των ΗΠΑ. Αυτές και άλλες
έκτακτες συναντήσεις τραπεζικών στελεχών σε όλο τον κόσμο, προκαλούν ερωτήματα για το τι συμβαίνει.
Ποιά ήταν όμως τα μεγάλα τραπεζικά γεγονότα της εβδομάδας;
Ας δούμε μια λίστα:
-Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο των Διοικητών της FED πραγματοπoίησε μόνο μια "έκτακτη ειδική συνεδρίαση" τη Δευτέρα κεκλεισμένων των θυρών.
-Ο Λευκός Οίκος έκανε μια άμεση ανακοίνωση, ότι ο πρόεδρος επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Fed, Janet Yellen, αμέσως μετά την ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας και ότι θα παρίστατο ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν.
-Η Federal Reserve δημοσίευσε μια πολύ σύντομη ανακοίνωση, μιας άλλης έκτακτης συνεδρίασης, κεκλεισμένων των θυρών, την Τρίτη, με συγκεκριμένο σκοπό την «εποπτεία των τραπεζών."
-Μια συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της G-20 και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών, αρχίζει στην Ουάσιγκτον επίσης, την Τρίτη και συνεχίζει μέχρι την Τετάρτη.
-Στη συνέχεια, την Πέμπτη, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον.
-Η Federal Reserve Bank της Ατλάντα μόλις αναθεώρησε την αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο, καταβαραθρώνοντάς το στο 0,1%.
-Οι Τράπεζες των ΗΠΑ αναμένεται αυτή την εβδομάδα να αναφέρουν το χειρότερο οικονομικό τους τρίμηνο, από την έναρξη της Μεγάλης Ύφεσης.
-Οι νέες διαδικασίες «bail-in» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις τράπεζες που απέτυχαν, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά με την αυστριακή τράπεζα HETA Asset Ψήφισμα AG.
-Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση με τους Ιταλούς τραπεζίτες, για να συμμετάσχουν σε μέτρα «έσχατης λύσης» για την αντιμετώπιση των 360 δις ευρώ, των επισφαλών δανείων στις τράπεζες, που έχουν μόνο 50 δις σε κεφάλαια.
Όλη αυτά τα γεγονότα, δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν έχουν να κάνουν με την αναταραχή των τραπεζικών συναντήσεων στις ΗΠΑ, αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε, με τόσο πολύ καπνό, παντού στον τραπεζικό κλάδο, υπάρχει κάποια φωτιά που πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά;
Σίγουρα, θα είμαστε οι τελευταίοι που θα μάθουμε και οποιαδήποτε ανακοίνωση, για το τι πραγματικά συμβαίνει, θα χτυπήσει σαν την περίπτωση της Lehman Brothers. Τη μια μέρα, όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες μιλούν σαν τα πράγματα είναι μια χαρά και την επόμενη μέρα διαλύεται η οικονομική ραχοκοκκαλιά των εθνών και των ΗΠΑ.
Ή μήπως οι πρόεδροι και οι κεντρικοί τραπεζίτες, απλά διασφαλίζουν τα πράγματα μέσα στο γενικότερο κλίμα των εκλογών στις ΗΠΑ;
Μια τέτοια εβδομάδα κακών νέων για τις τράπεζες, σε όλο τον κόσμο σίγουρα δεν ακούγεται, σαν να είναι όλα καλά, όπως λένε ότι είναι, τα χαμόγελα των κεντρικών τραπεζιτών και των προέδρων.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις