Η ιστορία των Κατευθυντήριων λίθων της Γεωργίας




Το Έλμπερτον της Τζόρτζια είναι μία αγροτική κοινότητα της πολιτείας. Έχει ομαλούς λόφους και τεράστιες αγροτικές εκτάσεις. Σε ένα λόφο βόρεια από τα όρια της πόλης είναι ένα αινιγματικό σύμπλεγμα έξι βράχων.
Το μνημείο ζυγίζει πάνω από 90 τόνους και έχει
όγκο σχεδόν 27 κυβικά μέτρα από μπλε γρανίτη. Στην κεντρική πλάκα έχει κατασκευαστεί ένα άνοιγμα. Αλλά οι αινιγματικές λέξεις που είναι σκαλισμένες στα βράχια έχουν γοητεύσει το συγγραφέα Ρέιμοντ Γουάιλι. Είναι χαραγμένα 4.000 γράμματα από διαφορετικά αλφάβητα. Περιέχουν κάποιο μήνυμα.
Τι είναι αυτή η παράξενη κατασκευή και πως έγινε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα αμερικάνικα μνημεία; Ιούνιος 1979, Έλμπερτον, Τζόρτζια.
Ο Τζο Φέντλεϊ ήταν στη δική του εταιρεία επεξεργασίας γρανίτη. Ένας άγνωστος μπήκε στο γραφείο και συστήθηκε ως Αρ Σι Κρίστιαν. Έδειξε ένα σχέδιο για ένα τεράστιο γρανιτένιο μνημείο. Προτείνει κάτι που ο Φέντλεϊ δεν έχει ακούσει ποτέ. Θέλει μία κατασκευή από αρκετά τεράστια κομμάτια γρανίτη τοποθετημένα με μαθηματικά ακριβή τρόπο. Το μνημείο θα κόστιζε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.
Ο κύριος Φέντλεϊ δεν πείστηκε ότι κάποιος θα ξόδευε τόσα χρήματα για ένα τόσο παράξενο πράγμα. Βασικά έδιωξε τον άνθρωπο. Του είπε ότι όταν τακτοποιήσει τα οικονομικά ίσως σκεφτεί να φτιάξει το μνημείο.
Μία εβδομάδα μετά ο μυστηριώδης άντρας πηγαίνει στον Φέντλεϊ. Ο Αρ Σι Κρίστιαν πήρε τραπεζικό δάνειο για το μεγάλο μνημείο. Αφού έδωσε στον εργολάβο το σχέδιο και την τοποθεσία της κατασκευής ο Αρ Σι Κρίστιαν έφυγε και δεν τον ξαναείδε κανείς.
Με ένα δεκασέλιδο εγχειρίδιο λεπτομερών οδηγιών ο Τζο Φέντλεϊ αναλαμβάνει το έργο. Μαζεύει μία ομάδα ειδικών να ερμηνεύσουν το πρώτο στοιχείο του οράματος του Κρίστιαν. Μια λίστα μηνυμάτων χαραγμένων σε κομμάτια γρανίτη σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Ο Φέντλεϊ χρειάστηκε μεταφραστές από τα Ηνωμένα Έθνη για μερικές από τις γλώσσες.
stones Georgia 1
Μήνες μετά οι έξι βράχοι του μνημείου μεταφέρθηκαν σε ένα ξέφωτο σε μία φάρμα, 11 χλμ βόρεια του Έλμπερτον. Εκεί μία άλλη ομάδα ειδικών υλοποιεί το περίπλοκο σχέδιο του Κρίστιαν. Προσέλαβαν αστρονόμους και άλλους μηχανικούς για να γίνουν σωστά οι ευθυγραμμίσεις. Το παράξενο έργο γίνεται θέμα συζήτησης στην πόλη. Οι κάτοικοι του Έλμπερτον είναι μπερδεμένοι και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το μνημείο.
stones Georgia 2
Τελικά, στις 22 Μαρτίου 1980, η μυστηριώδης κατασκευή «Οι Πέτρες Καθοδήγησης της Τζώρτζια» αποκαλύπτεται με κοινό πολιτικούς, εργάτες του γρανίτη και περίεργους. Η μεγάλη ερώτηση τώρα είναι «για τι είναι το μνημείο;»
Είναι 22 Μαρτίου 1980. Σε ένα λόφο στο Έλμπερτον της Τζώρτζια αποκαλύφθηκε ένα αινιγματικό μνημείο. Αυτές οι στρατηγικά τοποθετημένες πέτρες έχουν απόκρυφα μηνύματα σε δώδεκα γλώσσες. Τι λέει; Στις τέσσερις μεγαλύτερες πλευρές του μνημείου είναι δέκα αρχές που περιέχουν φαινομενικά σωστές οδηγίες. Όπως «εξισορροπήστε δικαιώματα με κοινωνικές ευθύνες». «Αφήστε χώρο στη φύση». Αλλά τα επόμενα 30 χρόνια τα περιεχόμενα των εντολών αυτών κάνουν τις Πέτρες Καθοδήγησης αντικείμενο διαμάχης.
stones Georgia 3
stones Georgia 4
Πολλές φαίνονται θετικές προτάσεις για το μέλλον των ανθρώπων. Άλλες είναι αμφιλεγόμενες. Τοπικές θρησκευτικές ομάδες θεωρούν τον τρίτο κανόνα που ζητά μία παγκόσμια γλώσσα ένδειξη του κακού. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Αρ Σι Κρίστιαν εκπροσωπούσε σατανική οργάνωση. Στηρίζουν τις υποψίες τους σε στίχους της Αποκάλυψης που προειδοποιούν ότι η κοινή γλώσσα είναι έργο του αντίχριστου.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι οδηγίες για την ίδρυση παγκοσμίου δικαστηρίου και μείωση του πληθυσμού σε κάτω από 500.000.000 είναι ολοκληρωτικές ιδέες των χειρότερων δικτατορικών καθεστώτων. Πολλοί ερευνητές συνομωσιών πιστέυουν ότι οι Πέτρες Καθοδήγησης είναι σχέδιο παγκόσμιας υποδούλωσης.
stones Georgia 5
stones Georgia 6
Για μερικούς, οι απόκρυφες πέτρες του Αρ Σι Κρίστιαν δεν εκπροσωπούν τη δουλεία αλλά τη σωτηρία. Η θεωρία στηρίζεται αν εξετάσουμε το κεντρικό κομμάτι του μνημείου. Έχουμε ένα άνοιγμα στην κεντρική πλάκα από όπου φαίνεται ο πολικός αστέρας κάθε βράδυ. Από ένα άλλο άνοιγμα μπορείς να δεις ένα φωτεινότερο άστρο.
Αν κοιτάξεις από το άνοιγμα στο θερινό ή το χειμερινό ηλιοστάσιο θα δεις πού ακριβώς θα ανατείλει ο ήλιος. Γύρω από την πλάκα είναι οι τέσσερις μεγάλες όψεις του μνημείου. Είναι ευθυγραμμισμένες, βόρεια, νότια , ανατολικά και δυτικά. Φαίνεται ότι οι Πέτρες Καθοδήγησης είναι ένα τεράστιο αστρονομικό όργανο.
Ο Αρ Σι Κρίστιαν ήθελε το μνημείο να είναι ένα είδος πυξίδας και ημερολογίου. Αλλά τι τον έκανε να χτίσει ένα τόσο τεράστιο και παρωχημένο ρολόι; Μερικοί πιστεύουν ότι είναι η υποτιθέμενη σύνδεση του με μία μυστική οργάνωση του 17ου αιώνα, τους ροδόσταυρους.
rodostayroi
Θεωρείται ότι αυτή η αδελφότητα επί αιώνες έχει απόκρυφες γνώσεις για μία φυσική καταστροφή που θα φέρει χάος στη γη. Νομίζω ότι φοβόταν πραγματικά κάποιου είδους αποκάλυψη. Έχτισε τις Πέτρες Καθοδήγησης για όσους επιζήσουν. Για να παρακολουθούν τις εποχές και να ξέρουν πότε να φυτέψουν.
Το μνημείο του Αρ Σι Κρίστιαν είναι οδηγίες επιβίωσης για το μέλλον ή μανιφέστο του κακού; Δε θα μάθουμε αν το μυστήριο των Κατευθυντήριων λίθων της Γεωργίας θα αποκαλυφθεί ποτέ πλήρως.
Το μυστήριο ξέρει ένας, ο Αρ Σι Κρίστιαν. Μέχρι να εμφανιστεί και να διαφωτίσει τους περίεργους το καλοφτιαγμένο μνημείο των 108.000 κιλών παραμένει σε ένα λόφο. Συνεχίζει να μπερδεύει και να προκαλεί το ίδιο.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις