ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΣΑΒΕΖ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΔΕΜΟΣ;;;




Τα «πυρά» των ισπανικών ΜΜΕ δέχονται τα τελευταία 24ωρα οι Podemos, καθώς ήρθαν στο φως στοιχεία, που αποκαλύπτουν ότι το κόμμα έλαβε παράνομη χρηματοδότηση άνω των επτά εκατ. ευρώ από τον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, με
στόχο την εξαγωγή της Μπολιβαριανής Επανάστασης στην Ισπανία.

Σε μια περίοδο που καταβάλλονται προσπάθειες για να σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα, η ισπανική εφημερίδα «ABC» δημοσίευσε έγγραφα, που χρονολογούνται το 2008, υπογράφονται από τον Τσάβες και αφορούν «δωρεές» προς τους Podemos, όταν ακόμα το κόμμα ήταν Όμιλος Προβληματισμού, με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών» (CEPS).

Ως «ψευδή» χαρακτήρισε ο ίδιος ο Πάμπλο Ιγκλέσιας τα δημοσιεύματα, τα οποία εκτιμά ότι στόχο έχουν να τορπιλίσουν τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι «αυτά τα στοιχεία έχουν βγει τρεις φορές στη δημοσιότητα και κάθε φορά που διενεργείται έρευνα, αποδεικνύονται εσφαλμένα. Κάποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους σοσιαλιστές και η Ισπανία να αποκτήσει μια προοδευτική συμμαχία».






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις