Ξεσκεπάζουμε βήμα – βήμα τους δράστες της γνωστής υποκλοπής στο ξενοδοχείο Χίλτον με θύμα , τους Τόμσεν –Βελκουλέσκου.‏





Τέθηκε και τίθεται ακόμα «σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας» , κύριοι.Ενθυμίζουμε ότι , αρχές Αυγούστου του 2004, η Vodafone αφήνει να ¨ενεργοποιηθεί ¨ στο δίκτυό της ένα λειτουργικό υποσύστημα  …<που επιτρέπει την δυνατότητα νόμιμων συνακροάσεων , το επονομαζόμενο Lawful Interception  . Μία σειρά εντολών τότε
έκτασης 6.500 γραμμών προστίθενται στον πηγαίο  κώδικα του λειτουργικού της συστήματος . Η ¨αθέατη¨ αυτή ενέργεια ανοίγει μία γραμμή παρακολούθησης σειράς συνδρομητών της εταιρίας , οι υποκλαπείσες συνομιλίες των οποίων ( όσων στοχοποιούνται ) προωθούνται σε 14 κινητά τηλέφωνα-σκιές . Πληροφορίες μας  θέλουν τον αριθμό αυτό μεγαλύτερο .
Αποτέλεσμα ήταν οι “συσκευές”  αυτές να μπουν τότε στο ελληνικό τηλεφωνικό δίκτυο δημιουργώντας έτσι έναν σούπερ κοριό , ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα .
Πριν την ενέργεια αυτή , η μεγαλύτερη δυνατότητα των ελληνικών υπηρεσιών να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα πολλούς αριθμούς τηλεφώνων, email και γενικά κάθε είδους ηλεκτρονικές επικοινωνίες υπόπτων , περιοριζόταν μόνο στα γνωστά «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που επιτρέπουν τις παρακολουθήσεις συνομιλιών από προκαθορισμένη απόσταση.
Σε απόρρητο έγγραφο της NSA με ημερομηνία 15 Αυγούστου 2003 , τονίζεται – ενόψει της  ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων  τότε – ότι ,  «η υπηρεσία ασφαλείας, την οποία θα υποστηρίξει η NSA είναι η ΕΥΠ», θέτοντας τότε τις  βάσεις  για μια στενή  συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών ,αποτέλεσμα της οποίας ήταν σε 1η φάση η δημιουργία του ανωτέρω « σούπερ κοριού »
Η NSA έχει την δυνατότητα πλέον να  αναγνωρίσει δεδομένα – «αποτυπώματα» , από δεκάδες  εταιρίες, οι οποίες κατασκευάζουν και πωλούν το υποσύστημα νόμιμων συνακροάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Ericsson . Τον Οκτώβριο του 2004 η «Ομάδα Επιχειρήσεων Ειδικά Προσαρμοσμένης Πρόσβασης» (ΤΑΟ)  της NSA ,εκτέλεσε στην Αθήνα «Επιχειρήσεις Εκμετάλλευσης Δικτύων (CNE) κατά ελληνικών παρόχων επικοινωνίας .
Οι βάσεις που έθεσε από τότε , έδωσαν τεράστιες δυνατότητες παρακολούθησης  «υπόπτων » και πρόσβασης στο επικοινωνιακό τοπίο της χώρας μας.
 Μία ακόμη ομάδα που υπάγεται στην NSA , είναι η Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Συλλογής (Special Collection Services -SCS), η οποία στελεχώνεται τόσο από μέλη της , όσο και από μέλη  της CIA. Η ομάδα αυτή, – γνωστή στην ΕΥΠ και ως  «F6» – έχει πρόσβαση στο προαναφερόμενο υποσύστημα , το Lawful Interception, και μόνιμη έδρα του κλιμακίου της σε κτίριο στην Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα ( τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα )
Όλος αυτός ο μηχανισμός παρακολουθήσεων ολοκληρώνεται τελικά , με την στρατολόγηση υπαλλήλων εταιριών τηλεπικοινωνιών ,που η  CIA , βρίσκει προκειμένου να  αποκτηθεί η πρόσβαση – κατανοητό.Να σημειώσουμε εδώ ότι , η NSA διαχειρίζεται σήμερα και ένα άλλο σύστημα παρακολούθησης ,  το Echelon , ένα αυτοματοποιημένο σύστημα , αναπτυγμένο σε δίκτυο, παγκόσμιας ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των ειδών επικοινωνιών (σταθερών, κινητών, δορυφορικών, φωνητικών, τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών, e-mail, fax, data), καθώς επίσης συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών σε στρατηγικό επίπεδο , το οποίο χρησιμοποιεί και δορυφόρους υποκλοπής σημάτων SIGINT (Signal Intelligence).
Η ελληνική κυβέρνηση  λοιπόν  ,που είχε δώσει την άδειά της για να αρχίσουν οι υποκλοπές, δεν φρόντισε ποτέ να τελειώσουν « μόλις τελειώσουμε , θα τα κλείσουμε ,της είπαν » , τούτο όμως δεν καταγράφεται να έγινε ποτέ .Αντί αυτού , το αρχείο πρόσβασης στο τηλεφωνικό κέντρο της Vodafone, με το οποίο θα μπορούσαν να εντοπιστούν οι “visitors”, δλδ οι μη εργαζόμενοι στη Vodafone που είχαν πρόσβαση στο ψηφιακό κέντρο της Παιανίας , είχε καταστραφεί.
Τι έγινε λοιπόν , τότε , και βλέπουμε περίεργες υποκλοπές σήμερα ;Σε  πολλές περιπτώσεις – όπως και στην συγκεκριμένη – τα κοινά κλιμάκια CIA-NSA κατασκοπεύουν τελικά τις επικοινωνίες των ίδιων των χωρών που τους φιλοξενούν, προκειμένου να χειριστούν πληροφορίες που δεν θέλουν να μοιραστούν.Με απλά λόγια , ΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ , ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ  και όχι μόνο αυτό , πολλές από τις προσβάσεις αυτές δεν μαθαίνονται ποτέ. Αποκτούν έτσι την δυνατότητα  να βάζουν κοριούς – σκιές , όπου θέλουν , κύριε Γιώργο Κ , για πάντα .Ξυπνήστε .…





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις