Το «τέρας» που ξύπνησε στη Λιβύη πολύ δύσκολα θα νικηθεί

1054806391-630x400


Η Λιβύη θα είναι η χώρα που θα απασχολήσει τα «πρωτοσέλιδα» των εφημερίδων και των ειδήσεων το επόμενο διάστημα καθώς φαίνεται πως κουτσά – στραβά η Συρία μπαίνει σε μια σειρά και οι μεταναστευτικές ροές μειώνονται στο Αιγαίο.
Όμως στη Λιβύη πάνω
από 400.000 μετανάστες από όλη την Αφρική περιμένουν να περάσουν στην Ευρώπη όπως αναφέρουν οι πηγές της Europol.
Τα πλάνα των ΗΠΑ στη Λιβύη δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν, δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσέρκιν.
«Προειδοποιούμε τους δυτικούς συμμάχους μας πως οι περιπέτειες που πάνε να μπλέξουν δεν θα φέρουν κανένα καλό αν δεν συνεργαστούμε από κοινού» δήλωσε ο ίδιος.Ο Ρώσος πρέσβης ξεκαθάρισε πως Ρωσία και Δύση έχουν κοινά συμφέροντα στη Λιβύη ενάντια στην τρομοκρατία καθώς η κατάσταση που επικρατεί εκεί διαχέεται σε όλη την Αφρική, σενάριο πραγματικά εφιαλτικό καθώς στη χώρα «κυβερνά» το Ισλαμικό Κράτος μετά την πτώση του Καντάφι.
Προ δύο μόλις ημερών το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχτηκε με κάθε επισημότητα πως η ανατροπή του ήταν η αιτία που εξαπλώθηκε το Ισλαμικό Κράτος στη χώρα.Την ίδια στιγμή Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Ρώμη σχεδιάζει να στείλει ειδικές δυνάμεις στη Λιβύη αν και ο Ρέντσι δήλωσε πως η απόφαση για κάτι τέτοιο θα πάρει χρόνο. Ωστόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε την Πέμπτη πως «ανησυχητικός αριθμός μεταναστών φτάνει στη Λιβύη για να περάσει στην Ιταλία».
Τα Βρετανικά ΜΜΕ από την πλευρά τους αναφέρουν πως στη Λιβύη, μαζί με στρατιωτικούς από τις ΗΠΑ, επιχειρούν ήδη δυνάμεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.Η Λιβύη βρίσκεται σε βαθιά κρίση από το 2011 όταν και ανετράπη ο Καντάφι που έλεγχε επί δεκαετίες όλους αυτούς που τώρα απειλούν την Ευρώπη. Ο Καντάφι το είχε προβλέψει πως θα συμβεί αυτό και ακριβώς έτσι έγινε. Από τότε στην πολιτική ζωή της Λιβύη μιλούν τα όπλα και οι τζιχαντιστές.
Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν δύο εξουσίες: Το κοινοβούλιο του Τομπρούκ από τη μια πλευρά και το Εθνικό Γενικό Κογκρέσο. Στην ουσία όμως αυτό που κυβερνά είναι το χάος και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκουν συνεχώς πρόσφορο έδαφος για την επέκταση τους λόγω της Ευρωπαϊκής «Βαβέλ» στη λήψη αποφάσεων. Να μην είστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια στην Ευρώπη. Είναι μάταιο.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις