Σάρκα και οστά παίρνει το νεοιδρυθέν κρατίδιο της Νέας Τάξης, η Liberaland

 
 
Σε προηγούμενο αρθρο  είχαμε αναφερθεί στην είδηση δημιουργίας της αλλά κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί (αν όχι επικριτικοί). Η «Liberland» που ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος από έναν Τσέχο, (με το περίεργο όνομα) ονόματι Βιτ Γέντλικα (Vit Jedlicka) και διεκδικεί ένα νησάκι στη δυτική όχθη του ποταμού Δούναβη μεταξύ της Κροατίας και της Σερβίας, γιόρτασε την πρώτη της επέτειο στις 13 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Τόμας Τζέφερσον, πατέρα της αμερικανικής ανεξαρτησίας.


Το όραμα του ιδρυτή της αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά αφού έχει προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το σχέδιο της πρωτεύουσας, και ήδη χει 400.000 “πολίτες του κόσμου’ έχουν ζητήσει να γίνουν και πολίτες της Liberland

Ας δούμε όμως πως οραματίζεται την δομή του κράτους του ο Γέντλικα: ένα ασφαλές καταφύγιο χωρίς φορολογία χωρίς κρατικές παρεμβάσεις, κα ακραία φιλελεύθερο. Η Liberland α έχει μόνο πέντε νόμους ενώ το κράτος θα κρατήσει την αρμοδιότητα για τη Δικαιοσύνη, την ασφάλεια και τις διπλωματικές επαφές. Οι φόροι προαιρετικοί (λέει) η μαριχουάνα ελεύθερη, όπως τα όρια ταχύτητας και τα κρατικά έσοδα θα εξασφαλίζονται από την πώληση οικονομικών υπηρεσιών και από την πώληση της δυνατής μπίρας της Liberland που έχει 14% αλκοόλ.

Με λίγα λόγια, ένα ευρωπαϊκό off shore κράτος,η πρωτεύουσα των αφορολόγητων κρυπτονομισμάτων τύπου bitcoin, ένα φορολογικά απάνεμο λιμάνι και φοροπαράδεισος (tax haven και tax heaven την αποκαλεί ο ίδιος), μια χώρα που ευελπιστεί ότι θα καταστήσει παρωχημένο τον ρόλο τον κλασικό ρόλο του κράτους.

Ελεύθερα ναρκωτικα, πέντε νόμοι για τη λειτουργία του κρατιδίου και “αναρχική πινελιά” στη σημαία τους με την μαύρη ταινία, έτσι για να χαρεί και λίγο ο Μπακούνιν.

Ευκαιρία λοιπόν να μας αποδείξουν οι “αλληλέγγυοι” και οι “ανθρωπιστές’ ότι μπορούν να “επιζήσουν” και να διαβιώσουν σε συνθήκες” αδελφοποίησης” και “αγάπης”… για να μην μας πουν κακοπροαίρετους τους δίνουμε και ένα μήνα περιθώριο μέχρι να αυτοδιαλυθεί το “όνειρο της παγκοσμιοποίησής “τους
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις