Βολεύουν 82 «κολλητούς» με το νομοσχέδιο-φορολαίλαπα για τους πολίτες

Βολεύουν 82 «κολλητούς» με το νομοσχέδιο-φορολαίλαπα για τους πολίτες


Ο μέσος μισθός για 52 από αυτούς θα είναι 2.000 ευρώ ενώ για τους υπόλοιπους 30 οι αποδοχές τους θα οριστούν με υπουργική απόφασηΝέες εστίες βολέματος ημετέρων, φίλων και συγγενών επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση την ώρα
που φέρνει ασύλληπτο φορολογικό σοκ για το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών και ζητά την επιστροφή του ΕΚΑΣ από 70.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
Στο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει αύξηση των έμμεσων φόρων και επιβολή τελών σε ό,τι… κινείται, εντοπίζονται διατάξεις «ρουσφετολογικού» χαρακτήρα για τον διορισμό τουλάχιστον 82 «κολλητών» στο κράτος.
Σύμφωνα με τα άρθρα 159 εως 164 δημιουργείται Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Εργο της υπηρεσίας είναι ο σχεδιασμός της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του κράτους. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις εκτός από γενικό γραμματέα προβλέπεται η πρόσληψη 52 ακόμα υπαλλήλων ενώ το συνολικό κόστος ετήσιας λειτουργίας υπολογίζεται σε 1.600.000 ευρώ. Συγκεκριμένα το κόστος μισθοδοσίας υπολογίζεται σε 1,26 εκατ. ευρώ το έτος, δηλαδή ο μέσος μισθός των υπαλλήλων θα είναι άνω των 2.000 ευρώ το μήνα ενώ σε 340 χιλ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος για μισθώματα και λειτουργικά έξοδα.
Επίσης, τα άρθρα 127 – 135 προβλέπουν την ίδρυση Δημόσιας Αρχής Λιμένων προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των κεντρικών λιμανιών της χώρας. Η υπηρεσία υπάγεται στον υπουργό Ναυτιλίας και θα στελεχωθεί από προσωπικό 30 ατόμων (25 ΙΔΑΧ και 5 επιστημονικό προσωπικό) ο μισθός των οποίων θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση!





 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις