Ποιοί και γιατί πιέζουν τον Πούτιν να πάει τώρα σε πόλεμο

Putin war

Η Μόσχα έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως η ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος στην Ανατ. Ευρώπη ή σε Κορέα και Ιαπωνία λογίζεται ως επιθετική ενέργεια απέναντι στην Ρωσία.
Κείμενο του καθηγητή Ρωσικών Σπουδών στο Πρίνστον και στο
πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκη του, Stephen Cohen, αναφέρει ότι ένα τμήμα της ρωσικής ηγεσίας είναι αρκετά ανήσυχο και πιέζει τον Πούτιν να αναλάβει δραστικά μέτρα, καθώς οι κινήσεις της Δύσης δείχνουν ότι έρχεται πόλεμος.
Η προοπτική μιας αναπόφευκτης μελλοντικής σύγκρουσης, αναφέρει το κείμενο, δεν είναι άγνωστη για τον Πούτιν, ο οποίος πολλάκις έχει αναφερθεί σε αυτό το ενδεχόμενο.
Ωστόσο, δεν τον ενοχλεί καθόλου το να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο τον δυνατόν καλύτερα για το αναπόφευκτο. Άλλωστε η Δύση δείχνει μέχρι στιγμής άτολμη να προκαλέσει ευθέως την Ρωσία και έτσι ο "Τσάρος" εξαντλεί τα διπλωματικά μέσα που έχει, δείχνοντας παράλληλα τα δόντια του όπου χρειαστεί, όπως συνέβη στην Γεωργία το 2008 ή πιο πρόσφατα στην Κριμαία και την Συρία.
Ο Cohen είναι της άποψης ότι η προσπάθεια της Ουάσιγκτον να αποδυναμώσει τον Πούτιν, ενισχύει όλους αυτούς στο Κρεμλίνο που μιλάνε για την ανάγκη προετοιμασίας για ένα ενδεχόμενο παγκόσμιο πόλεμο.
Η αυξημένη επιθετική ρητορική Αμερικανών αξιωματούχων, ενδεχομένως στοχεύει στο να κάνει πίσω η Ρωσία, αλλά αυτό δεν είναι κάτι απλό, επισημαίνει το άρθρο του καθηγητή.
Εν ολίγοις , η Αρκούδα» δεν πρόκειται να κάνει πίσω και μάλιστα υπάρχουν και εκείνοι που πιέζουν τον Πούτιν για επέμβαση τώρα, προκειμένου η Ρωσία να προλάβει δυσάρεστες γι' αυτή την καταστάσεις, καθώς ΗΠΑ και σύμμαχοι έχουν αρχίσει να περικυκλώνουν την "Αρκούδα".
Ένα είναι το σίγουρο: Όταν η Ρωσία το αποφασισει θα το καταλάβουν όλοι!





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις