Σηκώνουν κεφάλι οι Έλληνες του Πόντου κατά των Τούρκων: Ανοίξτε τις εκκλησίες μας

Pontos


Οι τουρκικές τοπικές αρχές δεν δέχθηκαν αίτημα των Ελλήνων κατοίκων της ποντιακής πόλης Ορντού (Κοτύωρα), για την επαναλειτουργία μιας ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό
πρακτορείο ειδήσεων DHA, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της πόλεως Ορντού είχε υποβάλλει αίτηση να επαναλειτουργήσει η ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή Altınordu και στον Taşbaşı Mahalle, υπό το πρίσμα ότι αυτό θα ωφελήσει τουριστικά και οικονομικά την περιοχή.
Η ιστορική εκκλησία έχει κτιστεί από τους Έλληνες το 1853.
Στον περίβολο της εκκλησίας κατά καιρούς ανακαλύπτονται διάφορα ιερά αντικείμενα της εκκλησίας, τα οποία είχαν θαφτεί από τους Έλληνες πριν φύγουν κυνηγημένοι από την πατρίδα τους για να γλυτώσουν την χατζάρα.
Το άνοιγμα μιας ελληνορθόδοξης εκκλησίας στην περιοχή αυτή του Πόντου θα σηματοδοτήσει άλλου είδους εξελίξεις για την Τουρκία, η οποία για πρώτη φορά βλέπει το φάντασμα του διαμελισμού να την στοιχειώνει για τα καλά.
Γι' αυτό και οι αρχές αρνούνται να δώσουν την άδεια στους Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα ζητήσουν και εκείνοι αυτονομία από το δεσποτικό κέντρο εξουσίας της Άγκυρας.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις