Τσίπρας τέλος! Η λύση για το χρέος στον επόμενο πρωθυπουργό

2532060 


Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αξιολόγηση, τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και το γόρδιο δεσμό του ελληνικού χρέους μπορούν να εξαχθούν ορισμένα κρίσιμα και ασφαλή συμπεράσματα για το
πώς αναμένεται να διαμορφωθεί η πολιτική σκακιέρα τους επόμενους μήνες.
Κατ’ αρχήν γίνεται πλέον σαφές ότι οι δανειστές έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα αφού αρνούνται πεισματικά να του παραχωρήσουν το «δωράκι» της ρύθμισης του χρέους και το κρατούν για τον επόμενο πρωθυπουργό.
Η απόφαση των Ευρωπαίων να εξετάσουν το ζήτημα του ελληνικού χρέους το 2018 δεν έχει να κάνει μόνον με τις Γερμανικές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά, ούτε με την περίφημη δήλωση του Σόιμπλε πώς όσο είναι αυτός υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να γίνει ονομαστικό κούρεμα χρέους.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δώσουν πίστωση χρόνου στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κρατώντας παράλληλα τη χώρα σε μια ιδιότυπη δημοσιονομική ομηρία.
Του δίνουν χρόνο να εφαρμόσει αυτά που έχουν ζητηθεί, όχι όμως και μπόνους.
Η στάση τους αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πολιτικά δεδομένα στο εσωτερικό της χώρας και οδηγεί σε περεταίρω πολιτική αστάθεια.
Ο κ. Τσίπρας είχε επενδύσει το πολιτικό του μέλλον και την πολιτική του επιβίωση σε αυτή τη διευθέτηση του χρέους την οποία θα συνδύαζε με έναν ευρύ ανασχηματισμό μήπως καταφέρει να μεταβάλλει και να αποσβέσει την οργή της κοινής γνώμης και της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν φαίνεται να γίνεται. Αντίθετα το εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι «καζάνι» που βράζει, αφού οι περισσότεροι βουλευτές διαδίδουν πώς από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να ψηφίσουν ούτε έναν εφαρμοστικό νόμο και ούτε ένα μέτρο που να αφορά περικοπές ή φορολογική επιβάρυνση.
Είναι λοιπόν αναμενόμενο ότι το προσεχές διάστημα θα επιχειρήσει τη δημιουργία μιας τεχνητής κρίσης προκειμένου να πιέσει το Βερολίνο…
Άλλωστε, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησής του.
Πιέζει πρόσωπα και καταστάσεις με τεχνητές κρίσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό δημιουργώντας φανταστικούς εχθρούς.
Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κρίση αυτή θα επικεντρωθεί στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.
Αυτό που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί είναι αν η κρίση αυτή γίνεται να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ή αν το μέγαρο Μαξίμου θα αντικαταστήσει τους ΑΝ.ΕΛ. με άλλους πρόθυμους πολιτικούς σχηματισμούς προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην εξουσία.
Παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, το σενάριο των πρόωρων εκλογών παραμένει ορθάνοικτο και αυτό το καλοκαίρι μόνο ήρεμο δεν θα είναι.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις