Παραδοχή ΔΝΤ: Η Ρωσία δεν απειλείται με οικονομική κατάρρευση - Το πρόβλημα το έχει η Δύση

lagkardputin


Αφού δεν κατάφεραν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η Ρωσία καταρρέει οικονομικά, όπερ και ισχύει για τις ΗΠΑ και την ΕΕ, οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης αναφέρουν πως τα χειρότερα ίσως να έχουν περάσει για την οικονομία της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε
την Παρασκευή το ΔΝΤ.
Η αλήθεια είναι πως η «Αρκούδα» δεν κινδύνευσε ποτέ με κατάρρευση και απλά η τοποθέτηση του ΔΝΤ ισοδυναμεί με παραδοχή της αλήθειας.
Ωστόσο το Ταμείο προειδοποιεί ότι η πιθανή στασιμότητα στην Ευρωζώνη και οι μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό καθιστούν αβέβαιες τις προοπτικές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μελέτη του ΔΝΤ για την κεντρική, την ανατολική και τη νοτιοανατολική Ευρώπη (CESEE), η άνοδος των λαϊκιστικών κομμάτων σε κάποιες χώρες, η αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη και η γήρανση του πληθυσμού εντείνουν τα προβλήματα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Μαχμούντ Πραντχάν, η επιβράδυνση/ στασιμότητα στην οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να αποτελεί έναν «ξεκάθαρο κίνδυνο».
Όπως σημειώνει, οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ εξετάζουν, μεταξύ άλλων, πόσο μεγάλες θα ήταν οι αρνητικές επιπτώσεις εάν επιβάλλονταν περιορισμοί κινήσεων στη Σένγκεν για να ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές.
«Με αυτούς τους υψηλούς κινδύνους, η υποστηρικτική νομισματική πολιτική σε συνδυασμό με τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική σταθεροποίηση παραμένουν καλές συμβουλές πολιτικής για πολλές οικονομίες στην περιοχή», αναφέρεται.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις