«Εξωσχολικοί παράγοντες οι ιερωμένοι της Εκκλησίας»




Για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας Ν.Φίλης επιλέγει να ωθήσει στα άκρα την κόντρα κυβέρνησης-Ορθοδοξίας χαρακτηρίζοντας «εξωσχολικούς παράγοντες» τους ιερωμένους.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός δήλωσε: «Το σχολείο το
θέλουμε ανοιχτό, η διατύπωση διαφορετικών απόψεων είναι ευπρόσδεκτη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εισβάλλουν εξωσχολικοί παράγοντες, είτε έχουν τα ράσα κοσμικής, είτε της εκκλησιαστικής εξουσίας».

Ο Ν. Φίλης επί της ουσίας με τις απαντήσεις του δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να υποβαθμίσει τομάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία: «Τα Θρησκευτικά είναι το μοναδικό μη βασικό μάθημα, το οποίο διδάσκεται από τη Γ’ δημοτικού μέχρι τη Γ’ λυκείου, επομένως κάτι τέτοιο δεν ισχύει».
Δήλωσε επίσης ότι η Εκκλησία θα έχει «διακοσμητικό» ρολο ως προς την σύνταξη του θρησκευτικού προγράμματος. Απλά θα λέει την άποψή της την οποία και δεν θα την ακούει κανείς: «Έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να συγκροτήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα γύρω από τα θρησκευτικά και τόνισε ότι η εκκλησία μπορεί να έχει την άποψη της επί του θέματος, οι αποφάσεις γύρω από τα θρησκευτικά θα λαμβάνονται από το ΙΕΠ».

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για την Εκκλησία ότι επιχειρεί να κάνει το σχολείο κατηχητικό: «Το σχολείο είναι κοσμικό και όχι κατηχητικό και παρά τις όποιες αντιρρήσεις έχουν εκφραστεί από την ιεραρχία στο θέμα της αλλαγής των βιβλίων, τις αποφάσεις για τα σχολεία θα τις λαμβάνει η πολιτεία».

Μόνο που ο κύρος υπουργός δεν εξήγησε πως θα μάθουν τα παιδιά την Ορθοδοξία αν δεν κατηχηθούν σε αυτήν.

«Όταν η κα Γιαννάκου είχε κληθεί να απαντήσει αν θα γίνονται εξομολογήσεις στα σχολεία είχε απαντήσει αρνητικά. Και τότε υπήρχαν ψίθυροι από την πλευρά εκκλησιαστικών κύκλων, αλλά ήταν κάτι σωστό», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται ότι εν μέσω Πάσχα άλλαξε το πρόγραμμα στα σχολεία όπου δεν προβλέπεται πλέον καμία διδασκαλία των Θρησκευτικών στην Α' και στην Β' Δημοτικού

Ιδού και τα αντόστοιχα βιβλία εδώ και εδώ για όσους δεν πιστεύουν ότι υπήρχε όντως διδασκαλία σε εκείνες τις τάξεις.

Η κυβέρνηση με προεξάρχοντα τον υπουργό Παιδείας Ν.Φίλη προχωράει στην αποχριστιανοποίηση της ελληνικής Παιδείας και μετατρέπει το μάθημα των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας προς χάριν της πολυπολιτισμικής κοινωίας. Μεγάλο κακό πάει να γίνει εις βάρος τους Ελληνισμού και των επερχόμενων γενεών.

Η Ελλάδα με έξωθεν εντολές μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική και λόγω του υποτιθέμενου σεβασμού στις θρησκείες των άλλων θα καταργηθεί ο ομολογιακός χαρακτήρας της διαδασκαλίας της Ελληνορθοδοξίας.

Η Ιεραρχία στο θέμα των Θρησκευτικών είχε θέσει κάποιες "κοκκινες" γραμμές όπως η υποχρεωτικότητα του μαθήματος, ο ορθόδοξος χαρακτήρας του και η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος.

Φυσικά η κυβέρνηση γνωστή για τις αγνωστικιστικές και αθεϊστικές απόψεις της τις παρέβη όλες και τώρα η Εκκλησία προσπαθεί να σώσει την κατάσταση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου είχε πει "για κάποιους που θέλουν η Εκκλησία να μπει στο περιθώριο".

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι το μάθημα να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά θρησκειολογικό προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με επαφή με περισσότερες θρησκείες. Το μάθημα δεν θα έχει χαρακτήρα κατήχησης αλλά θα δώσει γνώσεις στους μαθητές για όλες τις θρησκείες και την ιστορία τους.

Εν όλίγοις θα σταματήσει να είναι ελληνορθόδοξο και θα γίνει πολυπολιτισμικού χαρακτήρα και συνεπώς δεν θα βοηθάει στην "σφυρηλάτηση" εθνικής συνείδησης. Φυσικά πρόκειται επρί εγκλήματος καθως ακόμα και τα παιδιά αλλοδαπών πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα έχει ως βάση την Ορθοδοξία και ότι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι θα πρέπει να την σέβονται.

Τώρα όμως η κυβέρνηση αποχριστιανοποιεί την χώρα προς χάριν των παρανόμως εισερχόμενων! Τι θα ακολουθήσει μετά; Θα φύγει ο Σταυρός από την Σημαία; Πρέπει να γίνει κατανοητό από τους αλλοδαπούς ότι ο Σταυρός είναι όχι μόνο θρησκευτικό σύμβολο αλλά και εθνικό και ως τέτοιο πρέπει να είναι σεβαστό και αποδεκτό απ'όλους.

Η κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, που προωθεί ο κ. Φίλης συνδέεται με την παραμονή του μαθήματος ως υποχρεωτικό στα σχολεία καθώς ο υπουργός συνδέει την αναμόρφωση του μαθήματος για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του σε όλους τους μαθητές. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μετατραπεί σε προαιρετικό.

Κατάργηση όμως του ομολογιακού χαρακτήρα σημαίνει κατ΄ργηση της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων γηγενών προς χάριν των θρηκειών των αλλοδαπών οι οποίοι όμως θα κρατάνε τον απόλυτο ομολογιακό χαρακτήρα των δικών τους θρησκευτικών πεποιθήσεων και όπως συμβαίνει πάντα στην Ιστορία η πιο δυνατή στη συνείδηση του κόσμου θρησκεία επικρατεί και απορροφά τα πλήθη.

Δηλαδή η κυβέρνηση θα παραδώσει την συνείδηση των Ελλήνων στο... Ισλάμ. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα θρησκευτικής ελευθερίας!

Η Ελληνορθοδοξία δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό δόγμα. Διαφέρει από τα άλλα χριστιανικά δόγματα και βασίζεται πάνω στην ελληνική σκέψη (κυρίως την αρχαία και ας κράζουν διάφοροι) και στους ελληνικούς τρόπους ζωής.

Για αυτό και στην Ελληνορθοδοξία υπάρχει η Μετάνοια και η Συγχώρεση ενώ στους Προτεστάντες υπάρχει μόνο η τιμωρία του πουριτανισμού και στους Καθολικούς η εξαγορά της συγχώρεσης από τον Πάπα.

Στην Ελληνορθοδοξία υπάρχει ο διάλογος γι'αυτό και δέχεται ως ισότιμη με την Αγία Γραφή την Ιερά Παράδοση που είναι οι Διδαχές των Αγίων στις οποίες κάποιες φορές δεν συμφωνούν μεταξύ τους αλλά αυτό ακριβώς φέρνει τον πλούτο της ελληνικής σκέψης στην Αληθινή μας Θρησκεία.

Στην Ελληνορθοδοξία δεν υπάρχει ο αλάθητος Πάπας και η κοσμική εξουσία του Βατικανού, όλοι κρίνονται ακόμα και οι εκπρόσωποί της.

Η Ελληνορθοδοξία είναι λαϊκή θρησκεία που διαμορφώνεται κυρίως από τον λαό για αυτό και η Εικόνα του Χριστού για τους Έλληνες είναι πνευματική και βιωματική.

Στο εξωτερικό έχει λάβει την μορφή μια νομικίστικης ερμηνείας και για αυτό οι ξενοι δεν νιώθουν ότι ο Ιησούς Χρστός και τα Θεία εν τέλει παίζον έναν ρόλο κρίσιμο στις ζωές τους. Περισσότερο μεγαλωνουν με την άποψη ότι όλη η ζωή θα είναι ένας διαγωνισμός για το ποιος θα έχει τα περισσότερα υλικά αγαθά.

Μέσα στην Ελληνορθοδοξία έχουν διασωθεί δεκάδες αρχαιοελληνικά έθιμα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του Νεοελληνισμού.

Η κυβέρνηση προχωράει σε κινήσεις που χτυπούν την ελληνική κοινωνία στις "ρίζες" της. Το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια αποδομείται εκ των έσω και εκπληρώνεται έτσι το όνειρο της διαβολικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις