Όλα τα ελληνικά δάνεια στα χέρια των παγκοσμιοποιητών

credits


Άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για να πάρουν τα «κοράκια» στα χέρια τους όλα τα δάνεια, «πράσινα» αλλά και «κόκκινα».
Έτσι αντί να χρωστάνε οι Έλληνες στις τράπεζες, θα χρωστούν στην παγκόσμια κυβέρνηση!
Σε αυτή την κατεύθυνση, τα ξένα funds των
παγκοσμιοποιητών έχουν βάλει στο μάτι, το «φιλέτο» των «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων, απαιτώντας μάλιστα να μπουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα και όσα έχουν δοθεί το προηγούμενο διάστημα με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρίες διαχείρισης διεκδικούν δάνεια περίπου 13,7 δισ ευρώ που έχουν λάβει τα προηγούμενα χρόνια ΔΕΚΟ, οργανισμοί, Δήμοι, ιδιώτες είτε ως επιχειρήσεις είτε ως φυσικά πρόσωπα, ακόμα και το Μέγαρο Μουσικής.
Όλα στα επιτελεία της παγκοσμιοποίησης.
Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι το Μάρτιο του 2016 είχαν δοθεί 9,5 δισ ευρώ σε Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, 907εκατ ευρώ σε Νομικά πρόσωπα, 71εκατ ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 3,2δις ευρώ σε τυποποιημένες εγγυήσεις.
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται 1,5δισ ευρώ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και 1,6 δισ ευρώ για στήριξη από φυσικές καταστροφές.
Συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2016 ο μεγαλύτερος δανειολήπτης με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ήταν ο ΟΣΕ με 4δισ ευρώ. Ακολουθεί το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με 2,07 δισ ευρώ, η ΔΕΗ με 2,03 δισ ευρώ, ο ΟΣΚ-ΚΤΥΠ με 544 εκατ ευρώ, ο Διεθνής Αερολιμένας (Ελευθέριος Βενιζέλος) με 438 εκατ ευρώ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με 339 εκατ, η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) με 238 εκατ ευρώ, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με 201 εκατ ευρώ, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) με 188 εκατ ευρώ, η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με 156 εκατ ευρώ, η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με 101 εκατ ευρώ, η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με 95εκατ ευρώ, ο Δήμος Αθηναίων με 48,4εκατ ευρώ, ο Δήμος Ηρακλείου με 22,2εκατ ευρώ, η Εθνική Βιβλιοθήκη με 3,97 εκατ ευρώ, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) με 2,1εκατ ευρώ και το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) με 520.000 ευρώ.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις