Σε Αιγαίο και Στενά θα ξεκινήσει η καταστροφή της Τουρκίας

resized f1655-05076755mansetc


Η Τουρκία, η οποία μαστίζεται από τεράστια πολιτικοκοινωνική κρίση, έχοντας παράλληλα το πρόβλημα των Κούρδων στα νότια της χώρας, φαίνεται ότι σύντομα θα πέσει και μάλλον η πτώση θα γίνει προς
τα Στενά και το Αιγαίο.
Το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των ετοιμασιών για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, τον οποίο και οι δύο πλευρές (Δύση-Ρωσία) έχουν χαρακτηρίσει αναπόφευκτο, χρησιμοποιεί τις επιδιώξεις της Τουρκίας, προκειμένου να μπλοκάρει τον ρωσικό Στόλο σε Αιγαίο και Στενά.
Έτσι, οι Τούρκοι, οι οποίοι αλωνίζουν στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, συζητούν το κλείσιμο των Δαρδανελίων με την δικαιολογία του εξοπλισμού του PKKαπό την Ρωσία και την μεταφορά των όπλων μέσω του Βόσπορου.
Μετά την κατάρριψη του AH-1W Super Cobra και την επιδρομή των Κούρδων σε τουρκική βάση, οι Κούρδοι ανατίναξαν τουρκικό άρμα μάχης Μ-60Τ Sabra  με ρωσικά αντιαρματικά Kornet-E.
 Με αφορμή τα προαναφερθέντα περιστατικά έχουν ξεκινήσει έντονες ζυμώσεις στην γείτονα αναφορικά με το αν πρέπει να επιτρέπουν τη διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά, δεδομένου ότι η Ρωσία εξοπλίζει τους Κούρδους με σύγχρονα αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα.
Υπενθυμίζεται πως με ρωσικό πύραυλο έγινε η κατάρριψη του ελικοπτέρου Κόμπρα του τουρκικού Στρατού από τους Κούρδους του PKK.
Ο πύραυλος μάλιστα είναι ο ίδιος κρατούσε ο Ρώσος πεζοναύτης στις  6 Δεκεμβρίου 2015 με το οποίο είχε στοχοποιήσει τους Τούρκους κατά την διάρκεια της διέλευσης του αποβατικού Caesar Kunikov από τα Στενά, τα οποία αν κλείσει η Τουρκία ενεργοποιεί το casus belli της Ρωσίας που, αφού εξαντλήσει τα διπλωματικά μέσα, θα σαρώσει την τουρκική επικράτεια.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις