Χρυσές δουλειές για τα ρωσικά όπλα μετά από την “επίδειξή” τους στη Συρία!

 


Η Πολεμική Αεροπορία της Αλγερίας έχει ζητήσει να αξιολογήσει τo Sukhoi Su-35 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ενδεχόμενη απόκτηση τουλάχιστον  10 αεροσκαφών  με
κόστος $ 900 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την οικονομική εφημερίδα Kommersant, η αλγερινή αγορά περιλαμβάνεται στα ρωσικά σχέδια που αποβλέπουν σε πωλήσεις όπλων αξίας από $ 6 ως  $ 7  δις. Η Ρωσία αναμένει να υπογράψει  συμφωνίες με την Ινδονησία, το Βιετνάμ, την Αίγυπτο και το Πακιστάν μετά την επιτυχημένη “επίδειξη” του ρωσικού στρατιωτικού υλικού στη  Συρία .
“Στη Συρία, πετύχαμε δύο στόχους. Από τη μία πλευρά, έχουμε καταδείξει τις δυνατότητες της στρατιωτικής τεχνολογίας μας που  προσέλκυσε την προσοχή των πελατών. Από την άλλη πλευρά έχουμε δοκιμάσει  περισσότερο από το ήμισυ του στόλου μας σε συνθήκες μάχης” δήλωσε ανώνυμη  πηγή στη  Kommersant.
Η Αλγερία άρχισε να ενδιαφέρεται για το Su-35 μετά τη παρουσία του  στη Συρία και ζήτησε να δοκιμάσει το αεροσκάφος.
Τον Δεκέμβριο, η ρωσική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η Αλγερία έχει  παραγγείλει 12 Sukhoi Su-32 με κόστος  περίπου $ 600 εκατομμύρια.
Πέρυσι, η Αλγερία παρέλαβε έξι ελικόπτερα Mi-26T ,συστήματα  AD Pantsir-S1 και άρματα μάχης T-90SA. Η Ρωσία αναβαθμίζει επίσης τα  ΒΜΡ-1 του αλγερινού στρατού σε BMP-2 συμφωνίες από τις οποίες  κέρδισε συνολικά 800 εκατομμύρια $ από την Αλγερία.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις