Η Γαλλία καταρρέει: Έκαψαν περιπολικό ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα - Εκτός πραγματικότητας ο Φ.Ολάντ παρακολουθεί το «έργο» του




Mε αφορμή το νόμο για τα εργασιακά που επαναφέρει στην Γαλλία την εποχή της Φεουδαρχίας όταν οι άνθρωποι δούλευαν ως δουλοπάροικοι και δεν ζούσαν παραπάνω από40 χρόνια έχουν βγει οι Γάλλοι στους δρόμους: Πριν από λίγο άγνωστοι έκαψαν περιπολικό στο Quai de Valmy στο οποίο
όμως βρίσκονταν δύο αστυνομικοί οι οποίοι ευτυχώς μπόρεσαν και γλύτωσαν

Πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την place de la République όπου είναι σε εξέλιξη διαδήλωση αστυνομικών. Αγνωστοι επιτέθηκαν στο περιπολικό και πέταξαν βόμβες μολότωφ την ώρα που ήταν μέσα στο όχημα αστυνομικοί. Ήταν τουλάχιστον 50 οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν και κατά την πάγια τακτική τους εξαφανίστηκαν αμέσως μετά

Το συνδικάτο των Γάλλων αστυνομικών «Συμμαχία» καταδίκασε αυτό που αποκάλεσε αυξανόμενο "μίσος κατά των αστυνομικών". Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό απαγόρευσε μια αντιδιαδήλωση από οργάνωση που κατηγορεί την αστυνομία για βαναυσότητα.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε οι μεν ούτε οι δε φταίνε. Ο αστυνομικός είναι και αυτός ένας απλός μισθωτός που ο πρόεδρος Ολάντ τον βάζει να σκοτώνεται με τον συμπατριώτη του μισθωτό Γάλλο πολίτη ενώ αυτός μπορεί να πίνει σαμπάνια στο προεδρικό μέγαρο και να τρώει το πολυτελές φαγητό.

Και φυσικά ο μισθός του καμία σχέση δεν έχει από άποψη μεγέθους με αυτόν των απλών πολιτών που τους καταδικάζει σε αιώνια ανέχεια και το ακόμα καλύτερο από τους φόρους τους τον λαμβάνει.

Οι απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και στα λιμάνια της Γαλλίας περιόρισαν στο μισό την κυκλοφορία των τρένων και προκάλεσαν σήμερα τη ματαίωση δρομολογίων οχηματαγωγών προς τη Βρετανία, καθώς τα συνδικάτα προσπαθούν να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να οπισθοχωρήσει στην μεσαιωνική νέα εργατική νομοθεσία.

Έπειτα από εβδομάδες ταραχών κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτών, οι ίδιοι οι αστυνομικοί σήμερα πραγματοποιούν μια δική τους διαδήλωση για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους από τις καθημερινές συγκρούσεις με ομάδες βίαιων νέων οι οποίοι κινούνται στο περιθώριο του αντιμεταρρυθμιστικού κινήματος και επειδή ο Φ.Ολάντ τους έχει στρέψει εναντίον της γαλλικής κοινωνίας.

Οι σημερινές απεργίες στους σιδηροδρόμους, που θα συνεχισθούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής, περιόρισαν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας και inter-city κατά 40% έως 50%, ενώ προκάλεσαν επίσης μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές και προαστιακές γραμμές, ανακοίνωσε η εταιρεία των κρατικών σιδηροδρόμων SNCF.

Η εταιρεία οχηματαγωγών Brittany Ferries ανακοίνωσε μαζικές ακυρώσεις δρομολογίων ανάμεσα στη Βρετανία και τη βόρεια Γαλλία, όπου οι λιμενεργάτες συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Οι οδηγοί φορτηγών συνέχισαν τους αποκλεισμούς οδών που είχαν αρχίσει χθες με στόχο να διακόψουν τον ανεφοδιασμό αποθηκών διανομής καυσίμων και τροφίμων.

Οι αλλαγές στη νομοθεσία έχουν στόχο να καταστήσουν ευκολότερο για τους εργοδότες να προσλαμβάνουν και να απολύουν προσωπικό και να επιλέγουν να μην συμμορφώνονται προς τους εθνικούς κανόνες που ευνοούν τις συλλογικές συμβάσεις δηλαδή μιλάμε για κανονική εργασιακή ζούγκλα τύπου γαλέρας τους Μπεν Χουρ.

Το σχέδιο, στο οποίο αντιτίθενται τρεις στους τέσσερις Γάλλοι, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, είχε ως αποτέλεσμα εβδομάδες βίαιων διαδηλώσεων που ως εκ θαύματος δεν έχουν στοιχίσει ακόμα σε ανθρώπινες ζωές.










ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις