Σάλο προκάλεσε η Αρμενία στην Eurovision – Την απειλούν με κυρώσεις γιατί έκανε το αυτονόητο!




Η Iveta Mukuchyan εμφανίστηκε στο green room με τη σημαία της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με αποτέλεσμα να θιχτεί η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν και να ζητήσουν από κοινού την παρέμβαση της EBU, που είναι η διοικούσα αρχή του
ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η Αρμενία περνάει νομοσχέδιο αναγνώρισης της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ οπότε η I.Mukuchyan έκανε το αυτονόητο για την χώρα της...

Αυτή η κίνηση της τραγουδίστριας, στον χθεσινό Ημιτελικό, κάνει την Αρμενία να φοβάται για τυχόν κυρώσεις στον διαγωνισμό.

Σε ανακοίνωσή της η EBU αναφέρει πως:

«Καταδικάζει απόλυτα τον πανηγυρισμό με τη σημαία της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο green room, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του Α’ Ημιτελικού στις 10 Μαΐου και θεωρεί ότι η εμφάνιση της σημαίας στη μετάδοση βλάπτει το προφίλ του διαγωνισμού. Αποφασίστηκε να επιβληθούν κυρώσεις στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Αρμενίας, σύμφωνα με τους κανόνες. Η φύση των κυρώσεων θα αποφασιστεί το αργότερο τον Ιούνιο. Έχουμε πλήρη επίγνωση της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Θεωρούμε την εμφάνιση της σημαίας μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης περιοχής στη ζωντανή μετάδοση, σοβαρή παραβίαση του άρθρου 1.2.2h του διαγωνισμού που προβλέπει πως “δεν επιτρέπονται μηνύματα που προωθούν, οργανισμούς, ιδρύματα, πολιτικές, εταιρείες, μάρκες προϊόντα ή υπηρεσίες”. Η EBU δείχνει μηδενική ανοχή στην αντιπροσωπεία της Αρμενίας, όσον αφορά στην παραβίαση των κανόνων του διαγωνισμού”.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας ενέκρινε την νομοθετική πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης σχετικά με την αναγνώριση του Ναγκόρνο Καραμπάχ και την έστειλε για ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

Ο αρμένιος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Shavarsh Kocharyan ο οποίος παρουσίασε το κείμενο, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο αποτελεί αποτέλεσμα συνομιλιών μεταξύ Αρμενίας και Ναγκόρνο Καραμπάχ κατά τις οποίες λήφθηκε υπ” όψιν η πιθανή εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή, με την ενδεχόμενη επιρροή «εξωτερικών παραγόντων»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση προτείνει την αναγνώριση της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Παρ” όλα αυτά οι πρωτοβουλίες αυτές απορρίπτονταν από την κυβέρνηση με το επιχείρημα της υπονόμευσης των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την διαμεσολάβηση του OSCE, συν-προεδρεύουσες την Ρωσία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Άλλωστε μόλις σήμερα εντοπίστηκαν βόμβες φωσφόρου που είχαν ρίξει οι Αζέροι και δεν είχαν εκραγεί.

Μαθήματα από τους Τούρκοι παίρνουν οι Αζέροι...

Η χθεσινή εμφάνιση της Αρμενίας, που ξεσήκωσε το κοινό:









ΠΗΓΗ











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις