«FOO FIGHTERS»: Το μυστήριο με τα «ΑΤΙΑ» του Β” Παγκοσμίου Πολέμου που παραμένει άλυτο (Bίντεο)


foo81


Οι περισσότεροι μπορεί να γνωρίζουν τον όρο «Foo Fighters» ως το ροκ συγκρότημα από το Σιάτλ που ιδρύθηκε από ντράμερ των Nirvana, αλλά το όνομα χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από πιλότους των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου για να περιγράψουν τα αγνώστου ταυτότητος
ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ).

Αρχικά επινοήθηκε από τις ΗΠΑ όταν η 415η νυχτερινή μοίρα μαχητικών ανάφερε για περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε επίσημα στην στρατιωτική γλώσσα από το Νοέμβριο του 1944. Επίσης αναφορές για ΑΤΙΑ, εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, υπήρχαν και στους ουρανούς του Ειρηνικού.



Πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί των Δυτικών Δυνάμεων είχαν εκφράσει την πεποίθηση τους ότι τα περίφημα «Foo Fighters» ήταν μυστικά όπλα των Γερμανών που είτε τα χρησιμοποιούσαν για κατασκοπεία ή για τοποθέτηση κάποιου είδους εκρηκτικού μηχανισμού σε συμμαχικές θέσεις. Ωστόσο, μια επιστημονική ομάδα διερεύνησης με το όνομα «η ομάδα Ρόμπερτσον» (Robertson Panel) συναντήθηκαν τον Ιανουάριο του 1953, προκειμένου να καθορίσουν τι ακριβώς ήταν αυτά τα δήθεν ΑΤΙΑ. Έδωσαν μάλιστα στην δημοσιότητα κάποια ευρήματα από τις έρευνες τους, αν και καμιά από αυτές δεν ήταν αρκούντως πειστική, σύμφωνα με το warhistoryonline.



Καθόρισαν ότι μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι η «φωτιά του Αγίου Έλμο», ένα καιρικό φαινόμενο όπου ένα ισχυρό ηλεκτρικό πεδίο στην ατμόσφαιρα φωτίζει τα αντικείμενα και τα κάνει να μοιάζουν με μπάλα φωτός. Μια άλλη θεωρία είναι αυτή της «σφαιρικής αστραπής». Αυτό το καιρικό φαινόμενο συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και διαρκεί περισσότερο από τους κλασσικούς κεραυνούς και παραμένει στην ατμόσφαιρα.





ΠΗΓΗ










































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις