Σε ποια χώρα η σημαία των LGBT κυματίζει έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας

rainbow-flag


Η πολύχρωμη σημαία της LGBT κοινότητας (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Τρανς) κυματίζει από την Τρίτη έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Μπρίσμπεϊν, πρωτεύουσα της πολιτείας
Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία.
Σε ειδική τελετή, ένας τρανς αστυνομικός ύψωσε τη σημαία, πρωταγωνιστώντας σε μια ιστορική στιγμή, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί. «Ένιωσα ταπεινότητα και υπερηφάνεια. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω. Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι είμαι τρανς, οι συνάδελφοί μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί».
«Ως οργανισμός και ως κράτος έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε στους ανθρώπους το δικαίωμα να είναι ο εαυτός τους και να εμπιστεύονται την αστυνομία για την προστασία τους», επεσήμανε εκπρόσωπος της πολιτείας.

police

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία του Μπρίσμπεϊν είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο συγκεκριμένο θέμα, έχοντας πάρει μια σειρά πρωτοβουλιών. Πέρσι μέλη της πήραν μέρος με τις στολές τους στο Pride Festival, που διεξήχθη στην πόλη ενώ έχουν δημιουργήσει και ένα δίκτυο υποστήριξης της LGBT κοινότητας, εντός του αστυνομικού σώματος.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις