«ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!»



img-2148-1


Ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος, βρέθηκε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ και μίλησε στους Παπαχελά και Κοσιώση για την σημερινή πολιτική κατάσταση αλλά και για την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα πριν
γίνει πρωθυπουργός.
Η συνάντηση έγινε τυχαία, όπως αποκαλύπτει, στο αεροδρόμιο όπου ο Αλέξης περίμενε να τελειώσει με την εφημερίδα του για να του μιλήσει. Και θεωρεί ότι πρωθυπουργός είναι συμπαθέστατος άνθρωπος ενώ δήλωσε πως είχε άγχος για τη πρωθυπουργία. Ο τέως τον συμβούλεψε να μην πει στον Έλληνα πράγματα που δεν αληθεύουν ή πράγματα που δεν θα μπορέσει να κάνει.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν ο Νικόλαος, θα εμπλακεί πολιτικά, ο τέως δήλωσε πως ούτε ο ίδιος ούτε ο γιος του θέλουν να κατακτήσουν την πολιτική καθώς δεν είναι πολιτικάντηδες και δεν ξέρουν αυτή τη δουλειά.

teos

Παράλληλα, τόνισε πως δεν θα κουνήσει το δαχτυλό του για να πάρει τη βασιλεία καθώς αυτό είναι κάτι «που θα το κάνουν οι Έλληνες». Ταυτόχρονα τόνισε πως «εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κωνσταντίνος, είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα. Αυτό δεν αλλάζει με το τίποτα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε Βασιλεύς της Ελλάδας ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ».
Επίσης, ο τέως δήλωσε πως όταν ήρθε στην Ελλάδα δεν ήθελε να αναστατώσει κανένα απλά ήθελε να δείξει στα παιδιά του τη χώρα ενώ τόνισε πως δεν ένιωσε στιγμή persona non grata.
Σε ερώτηση για το αν γύριζε τον χρόνο πίσω θα επέλεγε να μην οδηγηθεί σε σύγκρουση με τον Παπανδρέου απάντησε ότι «εάν είχα ευκαιρία πολλά πράγματα που έκανα τότε θα τα έκανα σήμερα αλλά θα τα έκανα με μεγαλύτερη προσοχή» ενώ σε ερώτηση για το αν θα όρκιζε και πάλι την κυβέρνηση της χούντας είπε: «Οπωσδήποτε θα την όρκιζα, οπωσδήποτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι μη ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο άγνωστο και όταν λέω άγνωστο εννοώ ότι κανένας δεν είχε εξουσία εκείνη τη στιγμή, ο μόνος που είχε εξουσία εάν ήθελε να την ασκήσει ήμουν εγώ, αλλά και ποιός με άκουγε εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ περίεργη η κατάσταση, αλλά θα την όρκιζα την κυβέρνηση».
Όσο για τη δήλωση που είχε κάνει στους Sunday Times, ότι Έλληνες και Ευρωπαίοι θα πρέπει να του δώσουν μία ευκαιρία και για το αν σωστά ερμηνεύθηκε ως δήλωση στήριξης απάντησε ότι «είναι αδύνατον να πάρεις μία θέση σε έναν άνθρωπο και πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος μόλις έγινε πρωθυπουργός, πρέπει να του δώσεις ευκαιρία, τί θα πεις, να τελειώνουν οι αριστεροί κλπ αυτά είναι σαχλαμάρες. Να δεις τι θα κάνει ο άλλος. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι προσπάθειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρχουν, δουλεύει σκληρά ο άνθρωπος δεν υπάρχει θέμα για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει».
Τέλος σε ερώτηση για το αν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τις εξορίες κατά τη βασιλεία του πατέρα του απάντησε: «Δεν αξίζει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι το οποίο δε ξέρεις».
Για τις εκλογικές διαδικασίες στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος δήλωσε πως δεν ψήφισε ποτέ και αυτό γιατί μεγάλωσε με το ενδεχόμενο πως μια ημέρα θα διαδεχθεί τον πατέρα του και δεν τον άφησαν ποτέ και ούτε είχε την πολυτέλεια αυτή. Όπως είπε όταν ήταν στην εξορία δεν είχε κανένα λόγο να ασχοληθεί με αυτό και τώρα που είναι πια στην Ελλάδα είναι too late





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις