Οργανωμένο (από τη ΜΙΤ;) σχέδιο εξέγερσης μεταναστών με στόχο τον τουρισμό και την ασφάλεια της Ελλάδας

moria1


Το βράδυ της Τετάρτης παράνομοι μετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους και έβαλαν φωτιά στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Χθες, συνέβη ακριβώς το ίδιο στη Σάμο με πολλούς τραυματίες. Πόσο τυχαία είναι αυτά τα επεισόδια, που
απαιτούν την επέμβαση των ΜΑΤ, της Πυροσβεστικής και καταλήγουν στα νοσοκομεία πολλοί εκ των μεταναστών; Κάποιοι πιστεύουν πώς δεν είναι τυχαία και βλέπουν οργανωμένο σχέδιο εξέγερσης με στόχο την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας και τον τουρισμό.
Τη νύχτα που συνεπλάκησαν άγρια Πακιστανοί και Αφγανοί καταστρέφοντας το κέντρο κράτησης της Μόριας, οι κάτοικοι της Λέσβου ανάστατοι βγήκαν στο δρόμο για να προστατεύσουν τα σπίτια και τα καταστήματα τους, βλέποντας ότι η φωτιά και τα επεισόδια μπορούν να επεκταθούν και να κινδυνεύσουν οι περιουσίες τους.
Κάτι ανάλογο έγινε και χθες στη Σάμο με τις συμπλοκές και τα βία επεισόδια μεταξύ Αφγανών, Πακιστανών και Σύρων αυτή τη φορά (υπήρξαν συνολικά 30 τραυματίες εκ των οποίων ορισμένοι σοβαρά), ενώ η ίδια εικόνα μπορεί να υπάρξει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αύριο, είτε σε νησιά είτε στην ηπειρωτική χώρα, που έχουν στηθεί κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.
Όλος τυχαίως οι “εκρήξεις” αυτές συμβαίνουν με το που μπήκε το καλοκαίρι και ο τουρισμός έχει ξεκινήσει για τα καλά στην Ελλάδα με τις προβλέψεις να είναι σημαντικά αισιόδοξες. Ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι η βαριά βιομηχανία και ο μόνος τομέας που μπορεί να κρατήσει όρθια τη χώρα απέναντι στην οικονομική κρίση που βιώνει.
Σε αντίθεση, στην Τουρκία ο τουρισμός πλήττεται σε μεγάλο βαθμό ιδίως μετά το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τους Ρώσους, αλλά και από άλλους λαούς, όπως είναι οι Γερμανοί, λόγω των τρομοκρατικών ενεργειών στο εσωτερικό της χώρας.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί υποψίες, αν όχι και βεβαιότητα, πώς οι εξεγέρσεις των παράνομων μεταναστών έχουν ως στόχο να πληγεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, να δοθεί δηλαδή η εντύπωση πώς η χώρα είναι “ξέφραγο αμπέλι” και όσοι ταξιδεύουν στα νησιά για τις διακοπές τους κινδυνεύουν.
Και σε αυτό θα μπορούσε άνετα να συμβάλει η τουρκική ΜΙΤ, αφού βρίσκεται πίσω από τις μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά της Ελλάδας. Έχει φροντίσει μεταξύ των δήθεν προσφύγων να έχουν περάσει εγκληματίες, τους οποίους σήμερα να καθοδηγεί σε εξεγέρσεις και αύριο σε εγκληματικές πράξεις που να θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας (όπως πυρκαγιές στα νησιά, επιθέσεις σε βάρος πολιτών και τουριστών κ.α.).
Με την καταστροφή δε των κέντρων κράτησης από τις φωτιές δημιουργούνται οι συνθήκες για ανοιχτές δομές, έτσι ώστε οι παράνομοι μετανάστες να κινούνται ελεύθερα στα νησιά. Αυτό από μόνο του δημιουργεί προβλήματα στην εικόνα του ελληνικού τουρισμού, αφού οι ξένοι επισκέπτονται την Ελλάδα για τις ομορφιές τους και όχι για να βρεθούν αντιμέτωποι με τους μετανάστες. Όλοι είδαμε τις εικόνες πέρυσι από τη Λέσβο, τη Σάμο, την Κώ και άλλα νησιά και βεβαίως τα αποτελέσματα της πτώσης της τουριστικής κίνησης σε αυτά.
Η δε απασχόληση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των νοσοκομείων για να μαζεύουν τους παράνομους μετανάστες, να σβήνουν τις φωτιές στα κέντρα κράτησης και να περιθάλπουν Αφγανούς, Πακιστανούς και Σύρους αντίστοιχα, συνιστά επίσης μία πληγή τόσο για την ασφάλεια όσο και για την οικονομία των νησιών.
Τα Σώματα Ασφαλείας και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό είναι για την ασφάλεια και των υγεία των πολιτών και βεβαίως ενισχύεται εν’ όψει του καλοκαιριού για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω του τουρισμού και όχι να απασχολείται στα… έργα των παράνομων μεταναστών που η Τουρκία μας έστειλε και κάποιοι άλλοι φρόντισαν να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Με ευθύνη ασφαλώς και της ελληνικής κυβέρνησης.
Τα επεισόδια στα νησιά λοιπόν και όχι μόνο, καλό είναι να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και σχεδιασμό, καθώς καιροφυλακτεί ο κίνδυνος γενίκευσης και απειλής για την ασφάλεια της Ελλάδας εν όψει καλοκαιριού και αυξημένης τουριστικής κίνησης. Θα πρέπει δε να ληφθούν υπόψη και οι απειλές του Ρ.Τ. Ερντογάν για μη τήρηση της συμφωνίας με την Ε.Ε. Κάτι που θα πλήξει την Ελλάδα.







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις