Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι πολιτικοί στον κόσμο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι πολιτικοί στον κόσμο


Τα εισοδήματα των παρακάτω πολιτικών, πολλοί εξ αυτών και αρχηγοί κρατών, μπορούν να συγκριθούν μόνο με τους προϋπολογισμούς μεγάλων πολυεθνικών εταιριών ή ακόμα και μικρών κρατών, υπενθυμίζονται το ρητό ότι
η εξουσία εκτός από "βρώμικη" είναι και ....γλυκιἀ.
Ας αρχίσουμε την αντίστροφη μέτρησή μας:

10. Σεμπάστιαν Πινέρα (Sebastian Pinera) : Ο πρώην πρόεδρος της Χιλής Σεμπάστιαν Πινέρα, έφυγε από την προεδρία τον Μάρτιο του 2014, μετά την τετραετή θητεία του. Έπειτα από τις φοιτητικές διαμαρτυρίες και τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τα δάση της χώρας, η δημοτικότητά του έπεσε κατακόρυφα μόλις στο 23%. Η περιουσία του εκτιμάται στα 2,5 δις αμερικανικά δολάρια.
9. Λι Χσιεν Λουνγκ (Lee Hsien Loong): Ο νυν πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης έχει αναλάβει καθήκοντα από το 2004 και είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα. Είναι επίσης ένας από τους πλουσιότερους πολιτικούς στον κόσμο, αφού οι αποδοχές του αγγίζουν τα 2.183.516 δολάρια ετησίως!
8. Στέφεν Χάρπερ (Stephen Harper): Είναι ένας από τους πιο δημοφιλής Καναδούς πολιτικούς, ενώ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που προέρχεται από το Συντηρητικό κόμμα. Οι αποδοχές του ανέρχονται σήμερα στα 296.400 δολάρια ετησίως.
7. Τζον Κέη (John Key): Ο Κέη είναι ο 38ος πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, ενώ είναι ενεργό μέλος του Εθνικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας από το 2006. Οι αποδοχές του υπολογίζονται στα 290.000 δολάρια ετησίως, ποσό 10πλάσιο από τον μέσο μισθό στη χώρα.
6. Τζέικομπ Ζούμα (Jacob Zuma): Ο Ζούμα είναι ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής  και οι ετήσιες αποδοχές του ανέρχοντται στα 272.000 δολάρια, ποσό 25 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό στη Νότιο Αφρική.
5. Ναγκουιμπ Σαβιρις: Ο Σαβιρις είναι ένας Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του Κόμματος Ελευθέρων Αιγύπτιων . Η περιουσία του εκτιμάται στα 3 δις δολάρια.
4. Τόνι Άμποτ: Ο Τόνι Άμποτ ήταν πρωθυπουργός της Αυστραλίας από το 2013 έως το 2015. Ήταν αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος από το 2009. Οι ετήσιες αποδοχές του 28ου πρωθυπουργού της Αυστραλίας υπολογίζονται στα 345.000 δολάρια.
3. Μαικλ Χιγκινς: Ο Χιγκινς είναι ο ένατος πρόεδρος της Ιρλανδίας και έχει αναλάβει καθήκοντα από το 2011. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλής πολιτικούς, κοινωνιολόγους, ποιητές και εκφωνητές. Οι αποδοχές του ανέρχονται στα 340.000 δολάρια ετησίως.
2. Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama): Ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε καθήκοντα. Είναι δημοφιλής πολιτικός ηγέτης και οι ετήσιες αποδοχές του ανέρχονται στα 400.000 δολάρια, ποσό 8πλάσιο από τον μέσο μισθό ενός Αμερικανού!
1.C. Y. Leung: Πρόκειται για τον πλουσιότερο πολιτικό στον κόσμο με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 530.000 δολάρια. Είναι ο γενικός διευθυντής της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ. Το εισόδημά του είναι 12 φορές μεγαλύτερο από το μέσο εισόδημα των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ.






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις