Ακόμα και η γερμανική Βουλή αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων όταν ο Ν.Φίλης αρνείται την Γενοκτονία των Ποντίων...- Ανακαλεί η Άγκυρα τον πρέσβη της




Η γερμανική Βουλή ενέκρινε την πρόταση με βάση την οποία χαρακτηρίζεται ως "Γενοκτονία" οι σφαγές των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Μένει μόνο ο Ελληνας υπουργός Παιδείας να αρνείται την Γενοκτονία των Ποντίων, όταν ακόμα και οι ιστορικοί σύμμαχοι των Τούρκων την εποχή
της Γενοκτονίας (και μέχρι σήμερα, άλλωστε...), οι Γερμανοί ανανγώρισαν ότι οι τότες σύμμαχοί τους διέπραξαν έγκημα πολέμου, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ατιμώρητο.

Αναμένονται έντονες αντιδράσεις από την Τουρκία εξ αιτίας αυτής της απόφασης, αφού τόσο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γελντιρίμ είχαν τοποθετηθεί δημόσια κατά της αναγνώρισης, τονίζοντας το πόσο θα επηρεαστούν οι σχέσεις των δυο χωρών.

Σε μια κίνηση άμεσης απάντησης, η Τουρκία αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Γερμανοί τελικώς προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση. Κυρίως γιατί η Γερμανία παραδοσιακά και ιστορικά ΠΑΝΤΑ υποστήριζε τα τουρκικά συμφέροντα.

Άλλωστε ανθρωπολογικά Τούρκοι και Γερμανοί συγκατοικούσαν κάποτε στις κοιλάδες κάτω από τα Ουράλια όρη και έχουν εν μέρει κοινή ασιατική καταγωγή

Από τότε οι μοίρες τους ήταν αρκετά ενωμένες.

Μετά το τηλεφώνημα Ρ.Τ.Ερντογάν στη Α.Μέρκελ, ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «γελοία» την ψηφοφορία που θα γίνονταν στη Μπούντεσταγκ.

H ψηφοφορία αναμένονταν να περάσει με άνεση καθώς το αίτημα είχε τεθεί από κοινού από Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους, και φυσικά το υποστήριξαν και βουλευτές της Αριστεράς (Linke).

Στο κείμενο που ψηφίστικε, με τίτλο που αναφέρεται στη «Γενοκτονία των Αρμενίων», καταδικάζεται «η δράση της τότε ηγεσίας των νεότουρκων που οδήγησε στην σχεδόν εξ ολοκλήρου εξόντωση των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Μέσα όμως αναγνωρίζεται και δράση της τότε Γερμανικής Αυτοκρατορίας η αλλιώς Β' Ράιχ, «η οποία ως κύριος στρατιωτικός σύμμαχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν προσπάθησε, παρά τη σαφή πληροφόρηση και από την πλευρά γερμανών διπλωματών και αξιωματούχων, να σταματήσει αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις