Θεωρίες συνωμοσίας που αποδείχθηκαν αληθινές


dollar pyramid


Οι θεωρίες συνωμοσίας, κατά κοινή ομολογία, ασκούν μεγάλη έλξη. Είναι, κατά μια έννοια, εναλλακτικές απαντήσεις γύρω από ένα θέμα που απασχολεί και προβληματίζει. Ξεκινούν πάντα από το ίδιο σημείο: Ότι τα πραγματικά γεγονότα
συγκαλύπτονται, διαστρεβλώνονται και διαχέονται από ανθρώπους ισχύος που κινούν μυστικά τα νήματα.
Συνήθως, πρόκειται για ευφάνταστα μυθεύματα. Κι όμως. Ορισμένες απ’ αυτές αποδείχτηκε πως ευσταθούν!

ΜΚ-ULTRA

Μεταξύ του 1953 και 1964 η CIA διεξήγαγε μυστικά πειράματα σε ανυποψίαστους αμερικανούς πολίτες,  με τα οποία προσπαθούσε να ελέγξει το «μυαλό» τους και τις πράξεις τους. Ανάμεσα σε αυτά ήταν χορήγηση ναρκωτικών ουσιών -όπως LSD- σε υψηλές δόσεις,  υποβολή σε ηλεκτροσόκ και ύπνωση. Στο εγχείρημα αυτό συμμετείχαν 86 πανεπιστήμια της χώρας, 12 νοσοκομεία και 3 φυλακές. Στη διάρκειά του δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τα πειράματα έληξαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν η Γερουσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα.
Η CIA εξαφάνισε τα έγγραφα και ολόκληρη η αλήθεια ουδέποτε έλαμψε.

Οι μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις της NSA

Το 2013 ο Έντουαρντ Σνόουντεν διοχέτευσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) για μαζικές υποκλοπές. Ο ίδιος δούλευε ως τεχνικός στη NSA και τη CIA. Στην αρχή, φαινόταν ότι το θέμα αφορούσε  μόνο τους αμερικανούς πολίτες. Στη συνέχεια όμως αποδείχτηκε ότι ανάμεσα σε όσους παρακολουθούντο συγκαταλέγονταν πολιτικές προσωπικότητες όπως π.χ. η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ.

Επιχείρηση Paperclip

Ακούγεται περίεργο, ωστόσο οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με γερμανούς επιστήμονες του Τρίτου Ράιχ, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για να ενισχύσουν το «οπλοστάσιό» τους έναντι των Σοβιετικών.
Ο πλέον γνωστός μεταξύ αυτών ήταν ο Βέρνερ φον Μπράουν, που δημιούργησε τους πυραύλους V-2 και στη συνέχεια έγινε ο «πατέρας» του προγράμματος

Επιχείρηση Mockingbird

Μυστική επιχείρηση-προπαγάνδα της CIA έτσι ώστε να σφυρηλατηθεί άρτια εικόνα της αμερικανικής πολιτικής και φόβος για τον «άλλο» -εν προκειμένω την ΕΣΣΔ.. Ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους που έλαβε μέρος στο σχέδιο ήταν ο Joseph Alsop, τα άρθρα του οποίου εμφανίστηκαν σε περίπου 300 εφημερίδες.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 1976, όταν σε ακροάσεις του Κογκρέσου έγινε γνωστό ότι η CIA δωροδοκούσε δημοσιογράφους.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις