ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ.........!!!!!!!!!



jocox


Προϊόν συνωμοσίας θεωρεί η πλειοψηφία των Ιταλών τη δολοφονία της Τζο Κοξ, ενώ σε έρευνα το 74% θεωρεί ότι θα είναι αρνητικές για τη Μ. Βρετανία οι συνέπειες ενός ενδεχόμενου Brexit.
Πρόκειται για έρευνα που βασίζεται στις επικρατέστερες
απόψεις και τάσεις του διαδικτύου -με έμφαση στα blog- με το επιστημονικό παρατηρητήριο του πανεπιστημίου Statale του Μιλάνου να επεξεργάζεται τα στοιχεία και την La Repubblica να δημοσιεύει τα αποτελέσματα.
Σχετικά με τη δολοφονία της βουλευτού Κοξ, η οποία θα γιόρταζε σήμερα τα γενέθλια της αν δεν είχε κοπεί το νήμα της ζωής της, το 38,5% των πολιτών που γράφει στο διαδίκτυο και αναφέρθηκε πρόσφατα στην όλη υπόθεση, εκτιμά ότι πρόκειται για «πολιτική μηχανορραφία», το 29,3% θεωρεί ότι «είναι πράξη ακροδεξιού εξτρεμιστή», το 14,2% πιστεύει ότι οφείλεται σε δολοφονική πράξη με στόχο «να ηρεμήσουν οι αγορές», το 8,8% κάνει λόγο για «ρατσιστική επίθεση» και μόνον το 3,3% είναι βέβαιο ότι ήταν «δολοφονία από μέρους ενός παράφρονα».
Όπως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, υπάρχει σαφής τάση υπέρ του «σεναρίου συνωμοσίας». Από τους χρήστες του διαδικτύου και blogger που ασπάζονται αυτή την άποψη, το 48,1% εκτιμά ότι «εξυπηρετήθηκαν τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα», το 22,9% υποδεικνύει «εκείνα της βρετανικής κυβέρνησης», το 20,3% «της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και κατά την άποψη του 8,7% πρόκειται για συμφέροντα «της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ».





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις