Ρωσία: «Θα επαναφέρουμε το όνομα Κωνσταντινούπολη στους χάρτες μας»

Ρωσία: «Θα επαναφέρουμε το όνομα Κωνσταντινούπολη στους χάρτες μας»


Πρώτο θέμα στα ρωσικά ΜΜΕ έχει γίνει το ζήτημα  που συγκεκριμένα στο RT, κανάλι που εκφράζει τις θέσεις της ρωσικής κυβέρνησης,  έχει τον τίτλο «Να θυμάστε το Βυζάντιο». Η Ρωσία θα αντικαταστήσει στους χάρτες της το όνομα Ινστανμπούλ με
το όνομα  «Κωνσταντινούπολη». Τονίζουν ότι η ονομασία έχει να κάνει με λόγους μνήμης και ιστορικής Δικαιοσύνης, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το Βυζάντιο δεν έχει ξεχαστεί. Την πρόταση έκανε ο ο κυβερνητικός Ρώσος βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ και στενός φίλος του Β.Πούτιν, από την Αγία Πετρούπολη, ζητώντας με επιστολή του στον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ την μετονομασία της «Ιστανμπούλ» σε Κωνσταντινούπολη σε όλους του ρωσικούς χάρτες.
Γράφει ο Μιλόνοφ: «Πολλοί κάτοικοι της χώρας μας εξακολουθούν να συνδέουν την πόλη της Ινστανμπούλ μόνο με την ιστορία του Βυζαντίου. Πριν από την επανάσταση των Μπολσεβίκων, η πόλη αυτή δεν ονομαζόταν διαφορετικά από Κωνσταντινούπολη στη χώρα μας. Σήμερα, πολλά ορθόδοξα χριστιανικά κράτη, για παράδειγμα η Ελλάδα, διατηρούν αυτή την παράδοση. Η επιστροφή του ιστορικού ονόματος της πόλης θα συμβόλιζε ότι η χώρα μας και ο λαός μας διατηρούν την τραγική μοίρα του Βυζαντίου στη μνήμη τους. Δεν απορρίπτουμε το μοντέρνο όνομα αλλά επίσης διατηρούμε το δικαίωμά μας για ιστορική δικαιοσύνη, ακόμη κι αν περιέχεται στη μορφή ενός συμβόλου». Ο Μιλόνοφ πιστός Χριστιανός έχει εμφανιστεί στο παρελθόν φορώντας μπλουζάκι με την φράση  «Orthodoxy or death»!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα Πούτιν αλλά και του διάσημου σκηνοθέτη Νικίτα Μιχάλκοφ «αυτό που γίνεται τη συγκεκριμένη στιγμή στην εκκλησία είναι μια λειτουργία εις μνήμην των αποθανόντων που μόλις έχει γίνει η εκταφή των λειψάνων τους. Χρειάζεται μια καινούργια ιδέα που θα πηγάζει από τη θρησκεία, ενώ η πνευματική πεμπτουσία της θα πηγάζει από το έθνος, γιατί μόνον αυτή μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία του αύριο να αναγεννηθεί και να εδραιωθεί».






 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις