Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται ...στις φυτικές ίνες

 


Η κατανάλωση άφθονων φρούτων και προϊόντων ολικής άλεσης, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες προστατεύει τον οργανισμό από χρόνιες παθήσεις, όπως επισημαίνουν
Αυστραλοί επιστήμονες.
Σύμφωνα με την έρευνά τους στις φυτικές ίνες μπορεί να κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας καθώς μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερα χρόνια χωρίς να εκδηλώσουμε χρόνια νοσήματα. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο "Journals of Gerontology Series A: Biological Science and Medical Science".
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ μελέτησαν την πορεία της υγείας 1.600 ατόμων, άνω των 50 ετών που δεν είχαν ιστορικό καρκίνου, εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής νόσου για μια δεκαετία. Επίσης, συνέλεξαν πληροφορίες για τις διατροφικές τους συνήθειες με έμφαση την πρόσληψη των φυτικών ινών.
Αφότου ολοκληρώθηκε η έρευνα , 250 άτομα είχαν αυτό που λέμε «φυσιολογική γήρανση», δηλαδή δεν είχαν νοσήσει από καρκίνο και καρδιαγγειακή νόσο, ενώ επίσης δεν έπασχαν από κατάθλιψη, αναπηρία, διαβήτη ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.
«Τα άτομα που καταναλώνουν πολλές φυτικές ίνες, είχαν 79% περισσότερες πιθανότητες να γεράσουν υγιέστατοι, σε σχέση με όλους όσοι κατανάλωναν την ελάχιστη ποσότητα», υποστηρίζει ο καθηγητής Μπαμίνι Γκοπίναθ, συντάκτης της μελέτης και προσθέτει:
«Θεωρούμε ότι οι φυτικές ίνες μπορεί να μειώσουν τη φλεγμονή στο σώμα, σημαντικός παράγοντας για πολλές ασθένειες, και άρα μπορεί να έχουν προστατευτική επίδραση στην υγεία και στην θωράκισή της από διάφορα νοσήματα».






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις