ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΦΟΥΣΤΕΣ!!!




Σχολείο στο Birmingham έχει αρχίσει να εφαρμόζει την πολιτική στολής "ουδέτερου-φύλου" και επιτρέπει στα αγόρια και στα κορίτσια να φοράνε όποια θέλουν.
Στο σχολείο Allens Croft έγινε το πρώτο σχολείο στη χώρα που
εφαρμόζει ευελιξία στις στολές και δεν κάνει διακρίσεις στις στολές που απευθύνονται στα κορίτσια και στα αγόρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της πόλης Birmingham Mail, το σχολείο απλά λέει στους γονείς ότι τα επιλέξιμα ρούχα είναι η γκρι ή μαύρη φούστα ή τα παντελόνια και το μπλε ανοιχτό φόρεμα, χωρίς να διαχωρίζει ποιο απευθύνεται στα αγόρια και ποιο στα κορίτσια.

Η κίνηση αυτή είναι τμήμα του χρηματοδοτούμενου από την κυβέρνηση προγράμματος για να γίνουν οι πολιτικές της σχολικής στολής πιο ευαίσθητες στο θέμα των τρανσέξουαλ παιδιών.

Σε αυτό το σχολείο έχουμε στόχο να ενισχύσουμε το δικαίωμα του κάθε παιδιού να εκφράσει το φύλο και την προσωπικότητά του με τον τρόπο που αισθάνεται και νιώθει ότι είναι σωστό για αυτό» ανέφερε σε δήλωση η σχολική υπηρεσία της πόλης. «Για να υποστηρίξουμε το στόχο μας, η πολιτική τη στολής είναι ουδέτερη φύλου,. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που περιμένουμε όλα τα παιδιά να φοράνε στολές, οι κανόνες για τα αγόρια και για τα κορίτσια θα είναι ίδιοι και δεν επιμένουμε στο τι θα φοράνε» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα Sunday Times, έγραψε ότι 80 σχολεία, συμπεριλαμβανομένων 40 δημοτικών θα εφαρμόσουν αυτή την πολιτική.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις