Έτσι εκβιάζει όλους τους πολίτες της Ευρώπης η ΕΚΤ

Έτσι εκβιάζει όλους τους πολίτες της Ευρώπης η ΕΚΤ


Όλοι φωνάζουν για μεταρρυθμίσεις αλλά κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς ούτε ποιες είναι ούτε τι θα επιφέρουν.
Πολιτικοί και πολίτες λένε όλοι μαζί να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και φυσικά οι πολιτικοί τις ψηφίζουν, αφού τους
έχουν ψηφίσει οι πολίτες.
Ωστόσο, κανείς δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να τις κατανοήσει επακριβώς και έτσι η κατάσταση ολισθαίνει όλο και περισσότερο προς το χάος.
Μάλιστα τα όργανα εξουσίας εκφοβίζουν και εκβιάζουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, προκειμένου οι περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» να εφαρμοστούν τάχιστα.
Έτσι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «ανησυχεί» για την πιθανότητα να υπάρξει μια «χαμένη γενιά» στην Ευρώπη αν οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών δεν επιταχύνουν τον ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
«Η ανεργία των νέων ξεπερνά τη συνολική ανεργία σε όλες τις χώρες. Αυτό ταλανίζει ήδη την οικονομία γιατί οι νέοι που θέλουν να εργαστούν αλλά δεν βρίσκουν δουλειά εμποδίζονται να αναπτύξουν τις ικανότητές τους», δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σε ομιλία του στο Βερολίνο.
«Για να αποφύγουμε την εμφάνιση μιας χαμένης γενιάς πρέπει να δράσουμε γρήγορα», πρόσθεσε ο Κερέ.
Ο Γάλλος οικονομολόγος χαιρέτισε μάλιστα την εφαρμογή «μεταρρυθμίσεων» στην αγορά εργασίας σε πολλές χώρες όπου «η ακαμψία θεωρείτο ιδιαίτερα σοβαρή», κάνοντας λόγο για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, ακόμη και τη Γερμανία πριν από μια δεκαετία και πλέον».
Όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες όμως δεν θα καλυτερέψουν αλλά θα χειροτερέψουν την κατάσταση, καθώς αυτοί που κινούν τα νήματα δεν τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία στους λαούς.





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις