Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Εν μέσω διαμαρτυριών που σαρώνουν την Γαλλία για την αντεργατική μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση συμφώνησε να συναντηθεί με τους ηγέτες των μεγάλων συνδικάτων, έτσι ώστε να αναζητήσουν μια λύση για το
πρόβλημα. O Matthieu Bowla-Reba της Ένωσης Εργαζομένων εξηγεί πως μια συγκεκριμένη κουλτούρα απεργίας επιτρέπει στον γαλλικό λαό να αγωνιστεί με επιτυχία για τα πολιτικά του δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι οι συνεχιζόμενες απεργίες πάνε χέρι-χέρι με τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής για τους απλούς Γάλλους. Οι σιδηρόδρομοι, καθώς και τα περισσότερα βενζινάδικα και τα αεροδρόμια, έχουν παραλύσει από την αρχή της εθνικής απεργίας πριν από έντεκα ημέρες, εμποδίζοντας τους ανθρώπους από το να κινούνται ελεύθερα σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Παρίσι, η συλλογή σκουπιδιών ανεστάλη, και η πόλη άρχισε άρχισε να μοιάζει με μάντρα εν μέσω του φαντασμαγορικού Euro 2016.
Παρ ‘όλες τις δυσκολίες, οι Γάλλοι εργάτες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, έχουν κερδίσει την υποστήριξη από το υπόλοιπο έθνος.
«Οι Γάλλοι είναι έτοιμοι για την ταλαιπωρία, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων. Σχεδόν το 70% των Γάλλων πιέζουν τον Hollande να τραβήξει πίσω τη μεταρρύθμιση για τα εργασιακά και θεωρούν δίκαιο το φρενάρισμα των πολιτικών του. Περίπου το 55% του πληθυσμού υποστηρίζει τους απεργούς».
Ο Reba εξηγεί ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των Γάλλων εξαρτάται από την κουλτούρα της απεργίας που σχηματίζεται μέσα από μια σειρά από γενικές απεργίες που έλαβαν χώρα σε όλο τον 20ο αιώνα. Η εθνική απεργία του 1968, που σχεδόν έφερε τα κάτω την κυβέρνηση, για παράδειγμα, βοήθησε να διαμορφωθούν η «συλλογική νομοθεσία» και η «συλλογική συνείδηση».
Ως αποτέλεσμα αυτών των διαμαρτυριών, οι πολίτες κέρδισαν το δικαίωμα να εκφράσουν την αλληλεγγύη για την υποστήριξη εκείνων που απεργούν, κάτι που είναι εκτός νόμου σε πολλές χώρες. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορούν να διώκονται για την υποστήριξη των κινημάτων διαμαρτυρίας.
«Στη Γαλλία, είναι ένα μέρος του πολιτισμού μας βρισκόμαστε μαζί άνθρωποι από όλους τους τομείς, όλα τα μέρη της χώρας μας, τον ίδιο χρόνο, στην ίδια θέση [να κατέβουν σε απεργία], τόνισε χαρακτηριστικά.






 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις